Kars Kazı Artık Karaborsa!

Yeni fiyatı sevenlerini hayal kırıklığına uğrattı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Lezzeti kadar insan sağlığına faydaları ile de son yıllarda popülaritesi artan Kars kazını yemek birçok kişi için bu yıl hayal olacağa benziyor.

Bölge halkının en önemli geçim kaynaklarından biri olan Kars kazının fiyatı gerek maliyetin artması gerekse üretimin az olması sebebiyle 700 liraya kadar yükseldi.

ÜRETİCİ DE DERTLİ BİZ DE

Geçtiğimiz yıl 250-300 lira arasında alıcı bulan Kars kazının fiyatının kadar yükselmesi bu lezzetin tutkunlarını da karar kara düşündürmeye başladı.

Kaz fiyatlarındaki bu artışı duyanlar, "Bu sene Kars kazı yemek hayal oldu" demekten kendini alamıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan bölgedeki kaz üreticilerinden biri, "Bir kazın fiyatının bu kadar yüksek olması tüketici kadar bizleri de rahatsız ediyor. Ancak yem fiyatlarındaki yükseliş malum. Bugün bir kazın bize maliyeti nereden baksanız 550-600 liraya mal oluyor" dedi.

KARABORSAYA DÜŞTÜ

Maliyet nedeniyle üretimin az olması bölgedeki fırsatçıları da harekete geçirdi. Ellerindeki kazları ocak ayına kadar satmaya yanaşmayan bazı üreticiler, fiyatların daha da yükselmesini bekleyecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz