Karavan Keyfi Sona Eriyor!

Artık Güney sahillerinde karavan park etmek yasaklanıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Konyaaltı sahil şeridindeki cadde ve sokaklarda karavanların oluşturduğu yoğun trafikle ilgili şikayetlerin artması üzerine yeni karavan parkı oluşturulması, cadde ve sokaklara karavan parkının yasaklanması için harekete geçti.

Pandemi döneminde izole tatil yöntemlerinden biri olarak ciddi artış gösteren karavan tatiliyle ilgili 11 kilometrelik Konyaaltı sahiline yakın birçok cadde ve sokak, park ettikleri alanda aylarca kalan karavancılar tarafından işgal edildi.

BELEDİYELERE YOĞUN ŞİKAYET

Karavan araçların hem büyük olması hem de birçoğunun sokak veya caddelerde aylarca konaklaması nedeniyle bu bölgelerde yaşayanlar, kendi araçlarını park etme sorunu yaşarken, karavanların sokak ve caddeleri işgal etmesinden rahatsız oluyor. Karavanlarla ilgili hem Büyükşehir Belediyesi hem de Konyaaltı Belediyesi'ne yoğun şikayetler gelmeye başladı.

Bu konuda en ciddi yasak Çeşme Kaymakamlığı'ndan geldi. Kamusal alanlarda, plajlarda, park ve bahçelerde, çadır kurmak ve karavan park etmek yasaklandı. Türkiye’deki illerin ya da ilçelerin bu konularda yasakları çeşitlilik gösteriyor.

Ama gittiğiniz yerlerde şikâyet olması durumunda problem yaşamanız büyük ihtimal. Tatilinizin zehir olmaması için, bütçenize göre kamp alanlarını tercih edebilir ya da biraz daha gözlerden uzak yerlerde aracınızı park edebilirsiniz.

Elbette önerdiğimiz ikinci ihtimal durumunda da girişi yasak olan ormanlara ve elbette çevre temizliğine dikkat etmek önemli. Türkiye’de karavancılara karşı yükselen tepkiye, çevreyi kirli bırakarak katkıda bulunmazsanız iyi olur.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz