Kar Yağışı Geliyor!

Kar yağışı geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük yeni hava tahmin raporu yayımlandı. Tarih ve saat belli oldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kar yağışı geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük yeni hava tahmin raporu yayımlandı. Tarih ve saat belli oldu.
   
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hakkari, Şırnak ve Van'ın güney ilçelerinin; akşam ve gece saatlerinde Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, Rize, Artvin, Hakkâri ve Van'ın yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklenmektedir.
   
HAVA SICAKLIĞI: Önemli bir değişiklik beklenmiyor. Yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, zamanla doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.
   
DOĞU AKDENİZ İLE GÜNEYDOĞU ANADOLU'DA TOZ TAŞINIMI UYARISI: Doğu Akdeniz (Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş) ile Güneydoğu Anadolu'da (Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin ve Adıyaman) Suriye kaynaklı toz taşınımı hadisesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
   
RİZE VE ARTVİN'DE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR!
MGM uyarısı: Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Rize ile Artvin’in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli (21-75kg/m2) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; 1500 m üzeri yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kuvvetli yağışlarla birlikte ulaşımda aksamalar, heyelan, su baskını, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
   
MARMARA Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. KIRKLARELİ °C, 18°CParçalı ve az bulutlu ÇANAKKALE °C, 23°CParçalı ve az bulutlu İSTANBUL °C, 20°CParçalı ve az bulutlu KOCAELİ °C, 21°CParçalı ve az bulutlu
   
DOĞU ANADOLU Parçalı yer yer çok bulutlu, Hakkari ve Şırnak ile Van'ın güney ilçelerinin yağmur ve sağanak, yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde pus ve yer yer sis bekleniyor. ERZURUM °C, 15°CParçalı yer yer çok bulutlu HAKKÂRİ °C, 13°CParçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu KARS °C, 14°CParçalı yer yer çok bulutlu VAN °C, 13°CParçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde güney ilçeleri yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu
   
1 KASIM SALI HAVA DURUMU Bugün Meteoroloji'nin tahmin haritasına göre Ardahan'da kar yağışı bekleniyor.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz