Kamuda 3 Gün İstihdam Fırsatı: Günlük 566 TL Verilecek!

İŞKUR tarafından işsizleri sevindirecek yeni bir program başlıyor. İŞKUR tarafından işsizleri sevindirecek yeni bir program başlıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Kamuda işsizlere yönelik olarak yeni bir işgücü uyum programı başlatılıyor. Eğitimini tamamlayan kişiler haftanın 3 günü, toplam 22 buçuk saat kamu kurumlarında çalışacak. Günlük cep harçlığı olarak 566 TL verilecek. Eğer bir aydır işsizseniz bu habere dikkat! 10 aylığına kamu kurumlarında çalışıp para kazanabilirsiniz... İşte İŞKUR’un o yeni programının detayları...

İŞKUR tarafından işsizleri sevindirecek yeni bir program başlıyor. Haftada üç gün kamuda istihdam olanağı geliyor. Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmeliğe göre bir aydır sigortası olmayanlar yararlanacak o programdan önce eğitim alacaklar.

Yeni programa göre eğitimini tamamlayan kişiler haftanın 3 günü kamu kurumlarında çalışabilecekler. O çalışan kişilere ise günlük 566 lira ücret ödenecek. Ancak bu yeni program en fazla 10 ay sürecek.

Eğitimler ise çocuk bakımı, geri dönüşüm, tarımsal üretim gibi farklı konulardan oluşacak. Kurumlarsa kendi çalışanlarının % 30’una kadar kontenjan talep edebilecekler.

Günlük kazanılacak para hakkındaysa tartışmalar şimdiden başladı. Show Haber mikrofonuna konuşan vatandaşlardan bazıları “Limon satsa daha fazla kazanır zaten. 566 liraya kimsenin çalışacağını düşünmüyorum” derken bazıları ise “En azından hani boş durmaktansa cüzi bir miktarda da olsa bir ücret almak iyi olur” ifadelerini kullandı.

Yakın zamanda hayata geçmesi beklenen program ile işsizlerin çalışma disiplini ile tanıştırılması ve istihdama kazandırılması hedefleniyor.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz