Kamu İşçilerinin Zam Pazarlığı Salı Gününe Kaldı!

Kamu işçilerine yönelik zam pazarlığı devam ederken, 700 bin kamu işçisi için gerçekleştirilen görüşmede sonuç çıkmadı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, beklentinin altında kalan zamma imza atmayacaklarını ve afaki bir rakam istemediklerini belirtirken, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, “Umarım önümüzdeki hafta bu işi sonuçlandırmış oluruz” ifadelerini kullandı.

Kamu işçilerine yönelik zam pazarlığı devam ediyor. İşveren ve işçi temsilcileri bugün bir kez daha bir araya gelirken, gerçekleştirilen toplantıdan karar çıkmadı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası, Türk-İş ve Hak-iş katıldı.

Kamu işçilerine yönelik 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü kapsamında gerçekleştirilen toplantının ardından konuşan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, kamuoyunun görüşmelerden bir rakam beklediğini; ancak bir rakam verme durumunda olmadığını söyleyerek, “En son, taban ücret 12 bin lira ve yüzde 40 civarında bir zam teklifi vardı. O rakamın dışında sendikaların tamamının iş yerlerinde özel sorunları var. Emek zammı, hizmet zammı, gece çalışmaları, vardiyalar var. Bugün onların bir kısmını çözdük; ama yeni teklif ile ilgili, Sayın Bakan’ın da işveren sendikasının da önümüzdeki hafta salı günü bize bir rakam getireceklerini söylediler” ifadelerini kullandı.


“AFAKİ BİR RAKAM İSTEMİYORUZ”

Görüşmelerin 20 Ocak’ta başladığını anımsatan Atalay, işçilerin bu görüşmelerin istedikleri şekilde bitirilmesini istediklerini hatırlatarak, “Uygun bir rakam verirlerse ne âlâ. Vermezlerse ‘Biz bu meseleyi seçimden evvel bitireceğiz’ diye bir ayet yok. Bir an evvel 3 milyonluk bir ailenin talebini yerine getirsinler. Salı son olur, salıdan sonra zaten görüşmenin bir anlamı kalmaz. Salı günü inşallah önümüze taban ve tavan ücretle ilgili bir rakam getirirler. İdari maddelerde takıldığımız bir iki konu var, onları da çözüp sözleşme yapılır. Biz burada afaki bir rakam istemiyoruz” dedi.


“UMARIM ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SONUÇLANDIRMIŞ OLURUZ”

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, gelecek hafta gerçekleştirilecek toplantıyı işaret ederek, “Bu toplantının sonucunda belli bir aşamayı geçtik. Umarım önümüzdeki hafta Sayın Bakan’la tekrar bir araya geleceğiz. Toplu iş sözleşmesinin nihai noktada uzlaşması için de elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Tam bir mutabakat sağlanamadı. Bunun için de çabalarımız devam edecek. Ben geldiğimiz bu noktayı önemli buluyorum. 700 bin çalışanın bizden beklediği toplu iş sözleşmesinin imzalanması hususunda önemli bir aşamaya geldik. Umarım önümüzdeki hafta bu işi sonuçlandırmış oluruz. Kamuoyunda bilerek veya bilmeyerek çalışanların, işçilerin toplu iş sözleşmesinin abartılı şekilde yansıtılmasını ve işçilerin bugün asgari ücret düzeyinde çalıştığının farkında olmayan çevrelerin bunu bilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz