Kahramanmaraş Depreminde 3. Gün!

Arama kurtarma çalışmaları devam ederken ölü ve yaralı sayısı artıyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Tarihindeki en büyük depremlerden birini yaşayan Türkiye yıkımla mücadeleye devam ediliyor.

6 Şubat günü sabaha karşı ve öğleden sonra Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 kenti vurdu. Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'da da hissedilen deprem nedeniyle açıklanan son resmi verilere göre 5 bin 894 kişi yaşamını yitirdi, 34 bin 810 kişi yaralandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu 10 kenti (Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Kilis, Gaziantep, Osmaniye ve Adana) kapsayacak ve 3 ay devam edecek şekilde olağanüstü hal (OHAL) ilan etme kararı alındığını açıkladı.

Dakika dakika neler oluyor?

02.24: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesinden bir video yayınlayarak, "Belediye başkanlarımıza söyledim. Kaynak sağlamak için ellerinden geleni yapacaklar. Bürokratik engel mi koyuyorlar? Yapın, dinlemeyin. Bu halka ekmek, battaniye bulmak için tutuklanmanız gerekirse tutuklanın" ifadelerini kullandı. CHP lideri, yıkıcı depremlerin 'baş sorumlusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan' olduğunu söyledi.  

01.10: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: Üretim tesislerinde üretime zarar verecek herhangi bir zarar verecek herhangi bir yıkımın olmadığını görüyoruz. Bu bizim açımızdan sevindirici. Şu anda bölgede bazı şehirlerde doğalgaz verilememesi sebebiyle doğalgaza bağlı üretimler hariç diğer sanayi tesislerinde de üretimlerin devam ettiğini görüyoruz. Her zaman sayın Cumhurbaşkanımızın altını çizdiği gibi yatırım-üretim-istihdam ve ihracat temelinde biz bu bölgelerdeki sıkıntılar atlatılır atlatılmaz üretim tesislerimizi en güzel şekilde üretmeye devam edeceğiz. İlk günden itibaren sanayicilerimiz üreticilerimiz ellerini taşın altına koyuyorlar. Sadece Uşak’taki sanayicilerimiz bu depremle mücadelede, soğuk havayla mücadeleye destek vermek için 1 milyona yakın battaniyeyi bölgeye gönderiyorlar. Bu da Türkiye’nin üreten bir ülke olduğunun da göstergesi. Elbette ciğerimiz yanıyor, kayıplarımız bizi çok üzüyor. Ama üretim tarafında tabii ki Türkiye’yi üreterek büyüyen bir ülke olma yolunda destelemeye hükümet olarak devam edeceğiz.

00.11: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "5 bin 894 vatandaşımız hayatını kaybetti, 34 bin 810 yaralımız var, 5 bin 775 bina yıkıldı, 8 bin vatandaşımız enkazdan kurtarıldı" dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz