Kabine Toplantısı Sona Erdi: Erdoğan'dan Önemli Açıklamalar!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Nerede ata yadigarı mevcutsa sahip çıkıyoruz. 120 üzerinde restorasyon çalışması gerçekleştirdik. 22 yılda 6 bin vakıf kültür varlığının onarımını tamamladık. Son örnek Yıldız Sarayı'ydı. 6 yıllık titiz çalışma neticesinde tekrar ihya ettik. Bir dönem kumarhane olarak kullanılan önemli mirasın kapılarını sahibi olan aziz milletimize açtık. 100 bin insanımızın ziyaret ettiği Yıldız Sarayı'nı gençlerimizin ziyaret etmesini bekliyorum.

"İŞ DÜNYAMIZA DESTEK VERMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"
Hit 30 programının sektörde farklı bir heyecan oluşturduğunu görüyoruz. Hükümetimiz çalışanın daima yanındadır. Savunma sanayi başta olmak üzere birçok başlıkta ülkemizi parmakla gösterir seviyelere beraberce ulaştırdık. Önümüzdeki dönemde iyi çalışılmış yeni paketlerle iş dünyamıza destek vermeyi sürdüreceğiz. Göreve ilk başladığımızda terleyen bir başbakan olacağımıza söz vermiştik. İllerimizde yapımı devam eden projeleri yerinde görüyoruz. Tamamlanan eserlerin açılış sevincini milletimizle paylaşıyoruz.

"AYDER'DE ÇARPIK YAPILAŞMAYA İZİN YOK"
Rize ziyaretimizde projelerin resmi açılışını gerçekleştirdik. 2021'deki sel felaketinin yaralarını sarma vaadimizi yerine getirdik. Asıl önemli olan Ayder gibi bir hazinenin korunmasıdır. Ayder'de çarpık yapılaşmaya izin vermeyeceğiz.

"HANİYE'NİN ŞEHİT EDİLMESİYLE YENİ BİR SINIR AŞILDI"
Bölgemiz sancılı günler yaşamaktadır. Rusya-Ukrayna savaşı 2.5 yılını doldurdu. İsrail'in Gazze'ye başlattığı saldırılar 10.ayını geride bıraktı. Haniye'nin şehit edilmesiyle yeni bir sınır aşıldı. Ateşkes görüşmelerinden sonuç çıkmadı. İsrail Gazze'deki ateşi bölgeye yaymak için her yolu deneyecektir. Meclis hukuk heyetimiz 7 Ağustos'ta davaya müdahillik dilekçemizi divana teslim edecektir. Resmi başvurumuzu böylece yapmış olacağız. Devlet adamı olmak yerine klavye soytarılığına özenenlere şunu söylemek isterim. Sosyal medya şarlatanlarını rahatsız etmeyi sürdüreceğiz. Güçlü Türkiye bölgemizde barışın teminatı olacaktır.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz