John Lennon’un Katiline Şok Karar!

Lennon’un katilinin tahliye talebi 12. defa reddedildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Efsanevi müzik grubu Beatles'ın üyelerinden John Lennon'u öldüren Mark David Chapman'ın tahliye talebi yine reddedildi. Chapman, 2020'deki duruşması sırasında hayatının geri kalanında hapiste kalması gerektiği söylenmesi halinde hiçbir şikayeti olmayacağını söylemişti.

1980 yılına damga vuran olaylardan biri de Beatles’ın unutulmaz üyesi John Lennon’un vurularak öldürülmesi oldu. 8 Aralık 1980’de Lennon, aynı gün kendisinden bir hayranı gibi imza alan 25 yaşındaki Mark David Chapman tarafından kaldığı otelin önünde vurularak öldürüldü.

Olaydan sonra tutuklanan ve müebbet hapis cezası alan 67 yaşındaki Chapman, ağustos ayının sonunda şartlı tahliye kurulu huzuruna çıktı.

Eyalet yetkilileri, Chapman’ın en son kurul görüşmesinin dökümlerini henüz yayınlamadı, ancak Chapman önceki şartlı tahliye duruşmalarında defalarca pişmanlığını dile getirmişti.

Chapman, 2020’deki duruşması sırasında eylemlerini “alçaklık” olarak nitelemiş ve hayatının geri kalanında hapiste kalması gerektiğini söylerlerse hiçbir şikayeti olmayacağını söylemişti.

Chapman olayı şu sözlerle anlatmıştı: “Onu öldürdüm… Çünkü o çok çok çok ünlüydü ve tek sebep bu ve ben ünlenmek istiyordum. Çok bencilce.”

Ayrıca işlediği suç için her yıl gittikçe daha fazla utanç duyduğunu söylemişti.Lennon, 8 Aralık 1980’de 22.30 civarında Yoko Ono ile birlikte binaya dönerken, Chapman onu bekliyordu. Lennon’u sırtından ve omzundan dört kez vurdu ve Lennon’un bir saat sonra hastanede öldüğü açıklandı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz