Japonlar Binlerce Yıldır Neden Yerde Oturuyorlar?

Yerde çok fazla zaman geçirmenin yanlış bir yanı yok: kitap okumak, çocuklarla oynamak, arkadaşlarla sohbet etmek, dinlenmek ve hatta uyumak.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yerde çok fazla zaman geçirmenin yanlış bir yanı yok: kitap okumak, çocuklarla oynamak, arkadaşlarla sohbet etmek, dinlenmek ve hatta uyumak. Dünyanın farklı yerlerinden birçok insanın yaptığı ve yaptığı şey budur. Zeminin soğuk, cereyanlı ve kirli olduğunu düşünüyorsanız sizi ikna etmeye çalışacağız. ​​​​​​​

Yerde oturmanın neden faydalı olduğunu, bunu nasıl doğru şekilde yapacağınızı ve zemini evinizin tam teşekküllü ve temiz bir parçasına nasıl dönüştürebileceğinizi anlatıyoruz.

BİRÇOK ÜLKEDE YERE OTURMA GELENEĞİ NEREDEN GELDİ?
Bazıları için yerde yaşamak kültürün ayrılmaz bir parçası, bazıları için ise rahatlık, yerden tasarruf, sağlık ve hatta güvenlik meselesi.

Orta Asya ve Orta Doğu ülkelerindeki insanlar her zaman göçebe bir yaşam tarzı sürdürmüşler ve hareket etmeye alışkınlar, bu nedenle minimum mobilya seti ile yetinmeye çalıştılar - yanlarına yalnızca temel eşyaları aldılar. Ayrıca ahşap mobilya parçaları lüks sayılıyordu ve küçük yurtlarda masa, dolap ve sandalyeler için yeterli alan yoktu.

Güneydoğu Asya'nın sıcak ve nemli ikliminde, sıcak havanın yükseldiği bilindiği için zemin daha serindir.

Kore'de ise evler genellikle sıcak tutmak için yerden ısıtma sistemiyle inşa ediliyor. Bu nedenle insanların sıcak bir zeminde oturması, yemek yemesi ve iletişim kurması daha uygundur.

Japonya'da ve sismik aktivitenin yüksek olduğu diğer ülkelerde dolap mobilyalarının eksikliği deprem riskiyle ilişkilidir. Bu güvenlik koşullarından biridir. Buna ek olarak, sıradan Japonların evleri küçüktür ve bu nedenle (misafirperverlik eksikliğinden değil) Japonlar nadiren evlerine misafir davet ederler. Oda genellikle oturma odası, yemek odası ve yatak odası olarak hizmet vermektedir. Ve Japonlar geceleri alçak şilteler - futonlar - yayarak uyuyorlar. Bu arada, minimalizm modası ve Japonca olan her şey nedeniyle artık bu tür şilteler çok popüler hale geldi.

YERDE OTURMAK NEDEN FAYDALIDIR?

Bazı kültürlerde yerde oturmak vücut için çok sağlıklı, günlük bir egzersiz olarak kabul edilir. Böyle bir alışkanlığın ömrü uzattığını söylüyorlar çünkü yerde bir kişinin vücudu mümkün olduğunca rahatlamanıza ve daha iyi hissetmenize olanak tanıyan pozisyonu alıyor.

Örneğin, Japon seiza pozu (kelimenin tam anlamıyla "doğru oturma" anlamına gelir) bir sanat ve uzun ömürlülük kaynağı olarak kabul edilir.

Seiza, birçok geleneksel ritüelin önemli ve zorunlu bir parçası olup, büyük ölçüde oturan kişinin sosyal statüsüne, yaşına ve cinsiyetine bağlı olan törensel bir anlam taşır. Resmi toplantılar, çay törenleri, meditasyonlar, ikebana dersleri, kaligrafi ve diğer sanat dalları bu şekilde gerçekleşir. Seiza pozunda sırt düz olmalı ancak doğal olmayan bir şekilde sert olmamalıdır.

İkinci, daha rahat bir pozisyon daha var: resmi olmayan ziyafetler için kullanılan bağdaş kurarak oturmanıza izin veren agura "Türk usulü".

Geleneksel Japon kültüründe bağdaş kurarak oturmak bazı durumlarda uygunsuz kabul edilir ancak rahat bir pozisyonda oturmak seizayı zor bulanlar için kabul edilebilir.

Japonya'da, eğer bir kişi yere oturup desteksiz veya ellerin yardımı olmadan ayağa kalkabiliyorsa vücudunun mükemmel bir fiziksel durumda olduğuna inanılıyor.

Lotus pozu, klasik yoganın meditasyon amacıyla kullanılan ana asanalarından biridir.

Bağdaş kurup oturmak zihnin sakinleşmesini sağlar ve alt omurgaya baskı uygulayarak daha derin bir rahatlama sağlar.

Yere oturmanın sindirime yardımcı olduğuna inanılıyor.

Beden yere değdiğinde zihin otomatik olarak sakinleşir.

Kişi yere oturduğunda duruş otomatik olarak düzeltilir, omurga hizalanır ve gerilir, nefes alma normalleşir, ağrı ve rahatsızlıklar kaybolur.

Hindistan'da Ayurveda'nın eski öğretilerine göre yerde oturmanın kişinin fiziksel ve psikolojik sağlığıyla derin bir bağlantısı vardır.

ÇOCUKLARIN YERDE OYNAMASI NEDEN İYİDİR?
Birincisi, zemin güvenlidir , düşme problemi olmaz ve ikincisi, koordinasyonu ve çeşitli kas gruplarını geliştiren ve aynı zamanda çocuğun duyusal hislerini uyaran oyunlar ve yaratıcı aktiviteler için yerde çok fazla alan vardır.

Yerde çocuklar bedenlerini ve yeteneklerini anlamayı öğrenirler, daha esnek hale gelirler ve bu sadece motor potansiyellerini daha tam olarak ortaya çıkarmaya yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ruh üzerinde de faydalı bir etkiye sahiptir. Çocuklar daha esnek hale gelir, daha iyi ve daha hızlı uyum sağlar.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz