Japon Deprem Uzmanından Türkiye İçin Kritik Açıklama!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş merkezli depremin ardından dikkat çeken bir uyarıda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Son bir haftada Türkiye'nin farklı bölgelerinde art arda depremler yaşanıyor. Maraş, Adıyaman, Malatya, Bingöl, Ankara ve Muğla gibi illerde depremler yaşandı.

Deprem bilimciler ise düzenli olarak deprem risk haritasıyla ilgili uyarılarını dile getirmekteler.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, son günlerde meydana gelen depremleri değerlendirdi.

Moriwaki, "Türkiye’de depremler üst üste yaşanmaya başladı. Açıkçası şunu ifade etmek istiyorum ki ben 33 yıldır Türkiye’de yaşıyorum ancak ilk defa bu kadar sıklıkla depremin yaşandığını görüyorum" dedi. Moriwaki'nin açıklamalarının devamında şu uyarılarda bulunuldu:

"Türkiye depremle yaşamayı öğrenmeli ve önlemlerini almalı. Belediyeler kentsel dönüşümlere hız vermeli. Vatandaşlar da bunun bir gelecek konusu olduğunu anlamalıdır. Eski ve depreme dayanıklı olmayan yapıların acilen yenilenmesi gerekmektedir. Son zamanlarda yaşanan üst üste depremlerin büyük depremin habercisidir diyemem ancak bu kadar üst üste deprem yaşandığını ilk defa görüyorum."

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin fay hattı haritasıyla ilgili çarpıcı uyarılarda bulunmuştu. Moriwaki, Doğu Anadolu Fay hattına dikkat çeken Moriwaki, Elazığ, Kahramanmaraş, Hatay ve Adana'yı işaret etmişt,. Söz konusu fay hattının bu illere uzandığını belirten Moriwaki, Kıbrıs için de 7 büyüklüğünde deprem uyarısında bulunmuştu.

Prof. Dr. Naci Görür, deprem uyarılarıyla gündeme gelen Yoshinori Moriwaki’ye isim vermeden tepki göstermişti. Moriwaki’nin yer bilimci olmadığına dikkat çeken Prof. Dr. Görür, “Adam inşaatçı, inşaatla ilgili konuşsa konuşsun yani, ama depremle ilgili konuşuyor” demişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz