İşte Partnerinizle Öfkeliyken Etkili İletişim Kurmanın 6 Yolu!..

Partnerinize kızdığınız zaman nasıl sakin kalıp onunla doğru bir iletişim kurabilirsiniz?

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bir ilişkide zaman zaman iletişim problemleri yaşanabilir. Ancak önemli olan kızgın ya da öfkeli olmak değil, onu nasıl ifade ettiğinizdir. Peki partnerinize kızdığınız zaman nasıl sakin kalıp onunla doğru bir iletişim kurabilirsiniz?

1- EŞİNİZ HAKKINDA İYİ ŞEYLER DÜŞÜNÜN

Partnerinizin nazik davranışlarını her gün aklınızdan geçirin. Bu sayede zor zamanlarda bile olumlu düşünüp o şekilde davranacaksınız.

2- DUYGULARINIZIN SORUMLULUĞUNU KABUL EDİN

Öfkeli olduğunuzda sakin kalmak ya da kelimeleri seçerek konuşmak oldukça zordur. Bunun için sinirlendiğinizde duygularınızı ifade etmeden önce yazmak size iyi gelebilir. Eğer bu yöntem işe yaramıyorsa bir profesyonelden yardım almak sizi rahatlatabilir.

3- EMPATİYLE YAKLAŞIN

Çatışmanın temeli her zaman kişinin geçmiş deneyimlerini, bakış açılarını ve sorunlarını görememesinden kaynaklanır. Bu nedenle partnerinizin bakış açısını düşünün, "Onun yerinde olsaydım kendimi nasıl hissederdim?" diye sorun. Aranızdaki sorun ne kadar büyük olursa olsun empati kurmak çözmenizi kolaylaştıracaktır.

4- DÜŞÜNMEDEN KONUŞMAYIN

Sözlerinizin sonuçlarını düşünün ve daha sonra pişman olacağınız cümleler kurmayın. Açık ve dürüst olun ancak incitici olmayın.

5- SKOR TUTMAYIN

İletişime bir rekabet olarak yaklaşmayın. Unutmayın ilişki kazanmazsa kazanan yoktur.

6- ÖZÜR DİLEMENİN GÜCÜNÜ UNUTMAYIN

Öfkeyi yatıştırmak ve iyi niyeti teşvik etmek için yumuşak ve samimi bir şekilde söylenen "Özür dilerim" gibisi yoktur. İkinizin de pişmanlığını ifade edebileceği bir şey her zaman vardır.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz