İşte Mutlu Bebek Yetiştirmenin İpuçları!

Bebeğinizle etkileşime geçmenin ve gelecek için bir iz bırakmanın basit yolları.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Mutlu bir bebek nasıl yetiştirilir? Bu, birçok yeni ebeveynin kendilerine sorduğu bir sorudur. Hayatının ilk birkaç haftasında bebeğinizi besleyip kuru tutmak en bariz cevap gibi görünüyor, ancak gerçekten mutlu bebekler yetiştirmek istiyorsanız, o zaman rutininize eklemeyi düşünmek isteyeceğiniz bazı önemli aktiviteler var!

Bebeklerin Mutlu Olması Neden Önemlidir?

Hepimiz çocuklarımızın mutlu ve sağlıklı olmasını isteriz, ancak dört aylıktan önce, bu sevimli küçük insan basitçe, yani, küçük bir şirinlik yığınıdır. Kulağa sert geliyor ama bu noktadan önce net göremezler, kişilikleri ortaya çıkmamıştır ve normalde gülmezler. Öyleyse neden onları içerikten daha fazla tutmaya çalışmalısınız?

Erken Mutluluk Gelecekteki Ruh Sağlığını Etkiler

Birincisi, araştırmalar, yaşamlarının ilk iki ayında stres yaşayan bebeklerin, gelecekte merkezi sinir sistemlerinin işleyişiyle ilgili sorunlar yaşama olasılıklarının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bu, kendi kendini düzenleme, ilişki kurma ve hatta çocuklukları boyunca mantıklı düşünme becerilerini etkileyebilir.

Erken Mutluluk Akademisyenlerde Olumlu Bir Rol Oynuyor

İkincisi, ek çalışmalar, mutlu bir bebeğe sahip olmanın "bilişsel yetenekler ve yetişkin akademik başarısı için altın standart göstergelerle bağlantılı olduğunu" gösteriyor. Daha spesifik olarak, bu araştırma, bir bebeğin mutluluğu üzerindeki olumlu etkinin "ailenin sosyoekonomik durumunu ve bebek zekasını kontrol ettikten sonra bile, daha yüksek çocukluk IQ'sunu (6-8 yaş) ve daha yüksek eğitim başarısını (29 yaş) doğrudan öngördüğünü" gösterdi.

Başka bir deyişle, mutlu bir bebeğe sahip olmak, onların geleceği için olağanüstü bir temel oluşturabilir. Soru şu ki, bebeğiniz gülümsemeye veya gülmeye başlamadıysa mutlu olup olmadığını nasıl anlarsınız?

Mutlu Bebekler Yetiştirdiğinizin İşaretleri

Bir bebekle vücut dili her şeydir! Ebeveynlerin küçüklerinin mutlu olduğunu bilmelerini sağlayan bazı basit işaretler şunları içerir:

Gevezelik Etme ve Agulama: Mutlu bebekler çok ses çıkarır! Bu sevimli coo'lardan şaşırtıcı ciyaklamalara kadar değişebilir.

Geniş ve Dikkatli Gözler: Bebekler yüzünüzü tam olarak göremeseler bile yüz şeklinizi tanır . Size odaklanmaya devam ediyorlarsa, muhtemelen meşgul ve mutludurlar.
Uzanma: Bebeğiniz ister sizin yönünüze ister yüksek kontrastlı nesnelere uzanıyor olsun, bu aynı zamanda mutluluk ve ilginin de işaretidir. Ancak bunların yumuşak hareketler olması gerekir. Jerks, bir şeylerin ters gittiğini ima eder.

Tekmeleme: Yürümeye başlayan bir çocuğun aksine, bebek tekmeleri heyecanı gösterir!

Hızlı Nefes Alma: Pek çok mutlu bebek kıkırdamadan önce biraz daha hızlı nefes alır. Bu, heyecanlarını ifade etme yollarından biri! Ancak bu hızlı nefes alıp verme hızı eğlence bittikten sonra da devam ederse çocuk doktorlarına başvurun.

Gülümsemeler ve Kahkahalar: Ufaklığınız büyüdükçe, bunlar neşelerini göstermenin tipik yolları haline gelecek.

Buna karşılık, bebeğinizin mutsuz olduğunun işaretleri arasında sıkılı yumruklar, kemerli bir sırt, kulakları çekiştirme ve tabii ki ağlama yer alır.

Bebeğinizi Nasıl Mutlu Edebilirsiniz?

Temel ihtiyaçlarını karşılamak ve bebeğinizin ağlamalarına cevap vermek önemlidir, ancak bunun da ötesinde, mutlu bir bebek istiyorsanız, o zaman sadece onlarla zaman geçirmeniz yeterlidir! Çocuğunuzla erken bağ kurmanın pek çok inanılmaz faydası vardır. Araştırmalar, " ilk başta iyi bir bağ olmadan çocukların büyüyüp mutlu, bağımsız ve dayanıklı yetişkinler olma olasılıklarının daha düşük olduğunu" gösteriyor .

Ama o ilk birkaç hafta ve ayda küçüğünüzle gerçekte ne yapabilirsiniz? Bebeğinizle bağ kurmanın ve hayatına neşe getirmenin en iyi yollarından bazılarını inceliyoruz.

Sarılmalar

Araştırmalar, şefkatli dokunuşun anne-bebek bağını güçlendirmek , bebeğin stresini azaltmak ve duyusal işleme yeteneklerini geliştirmek için gerekli olduğunu göstermektedir . Dokunmayla ilgili en iyi bağlanma aktivitelerinden bazıları sarılma, sarılma, öpücükler, ahududu üfleme, bebek masajı ve kanguru tutmayı içerir .

Bu son tekniğe aşina değilseniz, bebeğin nefes almasını, kalp atış hızını ve vücut ısısını düzenlediği, stres seviyelerini düşürdüğü ve hatta beslenmeyi teşvik ettiği kanıtlanmış ten tene temasa öncelik verir! Ayrıca bebek ve bakıcısı arasında güçlü bir bağ kurulmasını kolaylaştırabilir.

Karın zamanı

Karın üstü zaman bebeğinizin gelişimi için çok önemlidir, ancak aynı zamanda fevkalade eğlenceli bir bağlanma deneyimi olarak da hizmet edebilir. Bu yer oyunundan en iyi şekilde yararlanmak için bir aktivite salonuna, bebeğinizin kavraması için bir dizi basit oyuncaklara ve TummyTime Happy Baby gibi yüksek renk kontrastlı kitaplara yatırım yapın . Bunlar hem siz hem de çocuğunuz için etkileşimli bir deneyim sağlayabilir. Hepsinden iyisi, bu aktivite hastaneden eve gittiğiniz gün başlayabilir .

Hızlı ipucu

Karın üstü yatmak da bebeğinizi yorar, bu da daha iyi bir gece uykusunu ve dolayısıyla çok daha mutlu bir bebeği kolaylaştırır!

Duyusal Oyun

Bebekler oyun yoluyla öğrenirler. Duyularını meşgul ettiğinizde, dünyayı keşfetmelerine ve farklı duyguları keşfetmelerine yardımcı olursunuz. Bu öğrenme anlarında aktif bir katılımcı olarak mutlu bir bebek yetiştirebilir ve uzun süreli bir bağ kurabilirsiniz. Altı aylıktan küçük bebekler için duyusal oyun türleri şunları içerir:

Aynada oynamak

Çıngıraklarla farklı seslerin tanıtılması
Farklı dokulara sahip oyuncaklarla oynamak
Bebeğinize şarkı söylemek
Peek-a-boo oynamak

Bunlar küçük aktiviteler gibi görünse de, bir çocuk üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahip olabilir ve gerçek neşe anları getirebilirler. Bu, bebeğinizin gelecek için mutluluğunu ve dayanıklılığını artıracaktır.

Bilmem gerek
Bebeğiniz büyüdükçe, motor becerilerinde ince ayar yapmak ve bu faydalı oyun türüne devam etmek için su masaları, duyusal çöp kutuları ve kıpır kıpır oyuncaklar da verebilirsiniz.

Dans Et ve Hareket Et

Müzik ve hareket, bebeğinizin hayatına neşe katmak için muhteşem araçlardır. Doğru hareketler hem rahatlık hem de heyecan sağlayabilir ve müzik, deneyime ikinci bir duyusal yön katar. Dans etmek, bebeğinizle bağ kurmanın, güven oluşturmanın ve mutluluğu çağırmanın harika bir yoludur, bu yüzden en iyi hareketlerinizi gösterin!

Dışarı çık

Güneş ışığı terapisi, mavi ve yeşil alanlarda vakit geçirmek her yaştan bireye mutluluk getirecek. Araştırmalar , doğa temelli aktivitelerin ruh halini iyileştirdiğini, uykuyu iyileştirdiğini ve 'mutluluk hormonu' olarak bilinen serotonin salınımını tetiklediğini gösteriyor . Harika açık hava, diğer ebeveynlerle tanışmak ve bebeğinizle sosyalleşmeye başlamak için de harika bir ortam olabilir. Sadece bu aktivitenin tadını çıkarırken güneşten korunduğunuzdan emin olun.

Bilmem gerek

Sağlık uzmanları, altı aylıktan küçük bebekler için doğrudan güneş ışığı önermemektedir. Ebeveynler de bu dönüm noktasından önce güneş kremi kullanmamalıdır.

Altı aydan küçük bebekler için doğrudan güneş ışığına izin verilmemesi, sizin ve bebeğinizin bu aydınlık, güzel alanların avantajlarından yararlanamayacağınız anlamına gelmez. Sabahın erken saatlerinde veya akşamın erken saatlerinde, sıcaklığın canlı manzaralar, rahatlatıcı esinti ve dünyanın farklı dokuları için rahat olduğu gölgede bir yer bulun.

Uykuya Öncelik Ver

Bebeğinizin bir programa uyması birkaç ay ve gece boyunca uyumaya başlaması altı aya kadar sürecek olsa da , yeni bir ebeveyn olarak işinizin bir parçası da bebeğinizin ipuçlarını okumak ve ihtiyaçlarını savunmaktır. Bu tam olarak ne anlama geliyor? Telaş veya yorgunluk belirtileri gösteriyorlarsa, yaptığınız aktiviteyi durdurun ve onları yatırın.

Mutlu Bebekler İlginizi İster

Mutlu bebeklere sahip olmanın gerçek sırrını bilmek ister misiniz? Ufaklığınızı sevin ve onlara ihtiyaç duydukları tüm ilgiyi gösterin! Telefonunuzu bir kenara bırakın, televizyonu kapatın ve çocuğunuzla iletişim kurun. Önemsendiklerini ve değerli olduklarını hissetmelerine yardımcı olun. Bu kelimelerin ne anlama geldiğini bilmeseler bile, eylemleri uzun vadede üzerlerinde kalacak ve şimdiki ve gelecekteki mutluluklarında büyük rol oynayacaktır.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz