İşte İdeal Evlenme Yaşı!

Boşanma riskini minimuma düşürüyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Evlilik yaşı kişiden kişiye değişse de ideal aralıkla ilgili araştırmacıların bir fikri var. Uzmanlar ideal yaşın 28 ve 32 arasında olduğuna işaret ediyor.

Birçok insan düğününün nasıl olacağıyla ilgili hayaller kurabiliyor. Ancak buna oranla az sayıda insan kendilerinin ve partnerlerinin evlenirken kaç yaşınsa olduğunu hesaba katıyor. Ancak belki de başlamaları gerekir. Araştırmalar, bir kişinin evlenme yaşının, evliliğinin kalitesi üzerinde etkili olabileceğini öne sürüyor. 

Lisanslı bir klinik sosyal hizmet uzmanı olan Kelsey Torgerson, Brides'a insanların genellikle evlenmek için en az 25 yaşına gelene kadar beklemeleri gerektiğini söylüyor. 25 yaşından önce beyin tam olarak gelişmediğinden kişi henüz partnerinden ne istediğinden tam olarak emin olmayabilir. En az 25 yaşına kadar beklemek, genç bir çifte, hem iyi hem de kötü zamanlarda uyumlu olup olmadıklarına ışık tutacak zorlukları birlikte deneyimlemeleri için zaman tanıyabilir.

Evlilik öncesi ve ilişki danışmanlığı konusunda uzman terapist Weena Cullins ise klinik deneyiminde 28 yaşındaki kadın bireylerin kendilerine olan güvenleri, öz farkındalıkları ve yaşam tecrübeleri nedeniyle sağlıklı bir evliliğe daha hazırlıklı olduklarını söyledi. Öte yandan erkeklerin yeterli olgunluğa erişmeleri için 32 yaşına kadar beklemeleri gerekiyor. 

Aile Araştırmaları Enstitüsü'nden Nicholas H. Wolfinger'in yaptığı araştırmaya göre boşanma oranları, ilk kez 30-34 yaş civarında evlenen kişiler arasında en düşük seviyede seyrediyor. 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz