İşte Bebek Sonrası Evliliği Güçlendirmenin Yolları!

Çocuk sahibi olduktan sonra evliliğinizin zor bir dönemden geçebilir.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Çocuk sahibi olduktan sonra evliliğinizin zor bir dönemden geçebilir. Alışkanlıkların tamamen değişmesi, iki tarafın da bunalmasına ve kavgalara sebep olabilir. İşte bebek sonrası evliliği güçlendirmenin yolları...

1 -GÖREV DAĞILIMI YAPIN

Bebek doğduktan sonra evinizdeki iş dengesi için görev dağılımı yapın. İş bölümü yapmak daha az yorulmanızı sağlayacaktır.

2- BİRLİKTE UZUN YÜRÜYÜŞLERE ÇIKIN

Sürekli yan yana olmak, beden dili ve mimikleri yanlış yorumlamayı kolaylaştırabilir. Bunun yerine uzun yürüşlere çıkın, birbirinizi anlamak için daha açık olun.

3- PLANLI HAREKET EDİN

İkiniz de çalışıyor ve yoğunsanız programlı olun. Ancak haftada en az bir kere de olsa programlarınızın eşleştiğinden emin olmak için bir araya gelin. Böylece olabilecek karışıklıkların önüne geçebilirsiniz.

4- BAŞKA ŞEYLERDEN SOHBET EDİN

Evlilikte yakınlık ve romantizmin olduğu kadar arkadaşlık da önemlidir. Çocuğunuzun dışında ortak ilgi alanlarınıza sahip olmaya devam etmek için günde en az 20 dakika bebek dışında başka konularda konuşun.

5- İHTİYAÇ HALİNDE DESTEK ALIN

Psikolojik olarak bu süreci yönetmekte zorlanıyorsanız destek almaktan çekinmeyin. Gerekirse bu sürece eşinizi de dahil edin.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz