İşte Akıl Hastanelerinin Kan Donduran Kareleri!..
100 yıl sonra ortaya çıkan görüntüler hayal dünyamızı haklı kılacak nitelikte.
- | Son Güncelleme:
- | Yeni Günaydın
Eski akıl hastanelerini tahayyül etmek bile tüylerimizi ürpertmeye yetiyor. 100 yıl sonra ortaya çıkan görüntüler hayal dünyamızı haklı kılacak nitelikte. İşte eski akıl hastanelerinde çekilen tedavi yöntemleri ve kan donduran fotoğraflar... Foundling Hastanesi oyun odası, Washington, 1921
West Riding Akıl Hastanesinde sandalyeye bağlı bir hasta Yorkshire İngiltere, 1869.
Lobotomiyi icat eden kişi Dr. Freeman, Sunland Akıl Hastanesi'nde. *Lökotomi olarak da bilinen beyin cerrahisi işlemidir. Beyindeki ön lobların uçlarındaki prefrontal korteks bağlantıların kesilmesi sonucu uygulanır. İlk başlarda lökotomi denilen bu uygulama, yapılmaya başlandığı 1935 yılından beri tartışmalı bir işlemdir. Ciddi yan etkileri olmasına karşın yirmi yıldan uzun bir süre boyunca psikiyatrik rahatsızlıklar için kullanılmış bir yöntemdir.
1800'lü yıllardan bir hasta
İlk olarak 1900'lerin başında kullanılan hidroterapi, hasta telaşlandığında ya da rahatsızlandığında su dolu bir küvete yatırılması anlamına geliyor. Bu işlem birkaç saat olabildiği gibi daha uzun da sürebiliyor.
17. yüzyılda akli dengesizliği olan kişiler için kullanılmış maske
İtalya'da terkedilmiş bir akıl hastanesi.
1940'larda akıl hastanesinde yatan hastalar
Long Island New York'daki The Pilgram Psikiyatri Merkezi 14.000 kişilik kapasitesi olan hastane, 'deliliği iyileştirmek' için son derece agresif yöntemler belirlemiş. Lobotomi ve elektrikli şok tedavisi bunlardan yalnızca ikisi..
Sırp Psikiyatri Hastanesi, 1999
YORUMLAR
Yorum Yap