İstanbul Üniversitesi’nde Yeni Skandal!

Onkoloji Enstitüsü’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Mehmet Ç. İsimli bir personelin kan kayıt biriminde işe başlaması ortalığı karıştırdı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü’nde temizlik görevlisi olarak çalışan bir personelin kan kayıt biriminde işe başladığı ve hastalardan kan aldığı ortaya çıktı. Bu çalışanla ilgili şikayetlerde bulunan iki kişi kurumdan uzaklaştırıldı bir kişi ise işten atıldı.

MedyaRadar’ın İstanbul Üniversitesi’nden yaptığı skandal haberlere bir yenisi daha eklendi. Onkoloji Enstitüsü’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Mehmet Ç. İsimli bir personelin kan kayıt biriminde işe başlaması ortalığı karıştırdı. Enstitüde çalışan hemşireler bu duruma kazan kaldırdı. Durumu üst yönetime bildirince yaz uzaklaştırıldılar ya da işte uzaklaştırıldılar.

ÇALIŞANLAR MÜDÜRLÜĞE DİLEKÇEYLE ŞİKAYET ETTİ

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Onkoloji Enstitüsü’ne 2 Haziran 2023 tarihinde çalışanların toplu olarak yazdıkları dilekçede  şu ifadelere yer verildi: Birlikte çalıştığımız Mustafa Ç.’yi defalarca tarafınızın da görevlendirdiği hemşirelerin şahitliğinde uyarmamıza rağmen kan almaktadır. Mustafa Ç, kendi isteğiyle bazı hastalardan kan almakta bazı hastaların da istemelerine rağmen kan almamaktadır. Hiçbir yetkisi, unvanı ve görevlendirmesi olmayan Mustafa Ç.’nin hastalardan kan alması ile ilgili hemşirelik hizmetlerimizin ve müdürlüğümüzün haberi var mıdır? Sizlerin bilgisi dışında ise Mustafa Ç, nasıl kan almaktadır? Gerekli incelemenin yapılmasını talep ediyoruz’ denildi.

ENSTİTÜ’NÜN  YANITI: BİLGİ EDİNİLMİŞTİR

Onkoloji Enstitüsü Kan Kayıt Birimi’nden çalışanların yazdığı dilekçeye yanıt ise Enstitü Müdür Vekili Dr. Öğr. Üyesi Şeref Buğra Tuncer’den geldi. Tuncer dilekçeye çok kısa olarak, ‘Dilekçeniz incelenmiş olup, bilgi edinilmiştir’ denildi. Enstitüye şikayetleri yapan personellerin bazıları sürüldü bazıları ise haksız gerekçelerle tazminatsız işten çıkarıldılar.

Medyaradar’a konuşan bir çalışan, ‘Şu anda aktif olarak çalışıyorum. Daha önce şikayet edilen kişi hala kan almaya devam ediyor. Kanser hastalarının damarları hassastır. Dolayısıyla burada kan alacak kişilerin hemşirelik eğitimleri olması gerekiyor. Bu arkadaşımızın herhangi bir sağlık eğitimi yok. Ayrıca bu personel kan almak için evlere de gidiyor’ diye konuştu.

DAVALARI KAZANDILAR AMA DÖNEMİYORLAR!

Onkoloji Enstitüsü’nde yaşanan aksaklıkları dilekçeyle yönetime bildiren personellerin görev yerlerinden alınması ise skandalın bir başka boyutu. Şu anda iki enstitü personelin eski görev yerlerine dönmek için açtıkları davayı kazanmalarına rağmen ‘Kadromuz dolu’ denilerek çalıştırılmadıkları öğrenildi. Öte yandan Onkoloji Enstitüsü kadrosunda olup da başka birimde görev yapan bazı isimlerin döner sermayeden aldıkları ödeneklerden olmamak için kadrolarına aldırmadıkları öğrenildi.

 

Medyaradar 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz