İstanbul Depremi İle İlgili Korkunç İddia!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut, İstanbul'da 7.5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosuna göre yaptıkları tahmini analizde 91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar, 167 bin 116 binanın da orta hasar alacağı bilgisine ulaştıklarını belirtti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Her yıl 1–7 Mart tarihleri arasında toplumda deprem bilinci oluşturmak için “Deprem Haftası” olarak bir dizi etkinliğe imza atılıyor.

Deprem denilince de 17 Ağustos 1999 Gölcük depreminin ardından 30 yıl içinde olacağı tahmin edilen İstanbul'u bekleyen büyük deprem tehlikesi akıllara geliyor.

Uzmanlar İstanbul'da 2030 yılına kadar 7 ve üzerinde bir depremin olma olasılığının yüzde 64  olduğunu belirtiyor.

İBB HIZLI TARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATTI

 

Sözcü'de yer alan habere göre; İstanbul genelinde resmi kayıtlarda 1 milyon 166 bin bina bulunuyor. “İstanbul Olası Deprem Kayıp Tahminlerinin Güncellenmesi Projesi” sonuçlarına göre; İstanbul'da meydana gelecek 7.5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosunda yaklaşık 48 bin binanın ağır veya çok ağır, 146 bin binanın ise orta hasar alacağı tahmin ediliyordu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bu kapsamda İstanbul'un risk haritasını çıkarmak ve depremde ağır hasar alması muhtemel yapıları tespit etmek amacıyla hızlı tarama yöntemleriyle bina tespit çalışmaları başlattı.

HASAR ALACAK BİNA SAYISI ARTTI

Çalışma hakkında bilgi veren İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanı Özlem Tut, 7.5 büyüklüğündeki bir deprem senaryosuna göre tahmini olarak yaptıkları analizin sonuçlarını aktararak “91 bin 81 binanın ağır veya çok ağır hasar; 167 bin 116 binanın orta hasar alacağı bilgisine ulaştık. Ağır veya çok ağır hasar alacağı tahmin edilen bina sayısının önceki çalışmalarda tahmin edilen sayıya oranla 1.8 kat; orta hasar alacağı tahmin edilen bina sayısının ise 3.3 kat arttığı gördük” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz