İsrail Gazze'de Yaşlıları İnfaz Etmeye Başladı!

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Med), İsrail ordusunun Gazze'de 60 yaş üstü birçok insanın hayatını kaybettiği görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak infazlar gerçekleştirdiğini açıkladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Euro-Med'in Cenevre merkezli internet sitesinde yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının, savunmasız yaşlıları hedef aldığı ve bu kişilerin cinayetlere maruz kaldığı vurgulandı. Bu saldırılarda ölen yaşlıların, Gazze'deki 107 bin tahmini yaşlı nüfusun yüzde 1'ini oluşturduğu belirtildi. Ayrıca, tüm ölen Filistinlilerin yüzde 3,9'unun yaşlılar olduğu ifade edildi.

Yaşlıların çoğunun, İsrail saldırılarının ardından evlerinin bombalanması sonucu enkaz altında kalarak veya sokaklarda, pazar yerlerinde hayatını kaybettiği bildirildi.

Euro-Med, görgü tanıklarının yaşlıların infaz edildiğini anlattığını ve askerlerin evleri boşaltmalarını emrettikten hemen sonra veya serbest bırakıldıktan "sadece birkaç dakika sonra" infaz edilmelerinin yaşandığını paylaştı. Bunun yanı sıra, yaşlıların tıbbi bakım alamadığı ve binlercesinin ölüm riski altında olduğu da vurgulandı.

Açıklamada, yaşlıların sağlık sorunlarına ve tedaviye erişimlerinin engellendiği, işkence ve kötü muameleye maruz kaldıklarının ifade edildiği belirtildi. Euro-Med, bölgedeki yaşlı nüfusun yüzde 69'unun kronik hastalıklara sahip olduğuna dikkat çekerek, hastanelerin hizmet dışı olması nedeniyle tıbbi bakım alamayan on binlerce yaşlının ciddi ölüm riski altında olduğunu belirtti.

İsrail'in uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiği ve Gazze'deki savunmasız grupları meşru hedefler haline getirdiği vurgulandı. Bu durumda uluslararası toplumun sessiz kaldığı ve suç ortaklığına göz yumduğu ifade edildi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz