İsrail, Beyrut'a Hedefli Saldırdığını Duyurdu!

En az 5 çocuk hayatını kaybetti

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İsrail ordusu, Beyrut'a hedefli saldırdığını duyurdu. Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden İbrahim Aqil'in hedef alındığı öne sürüldü

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bir hava saldırısı gerçekleştirdiğini açıkladı. Saldırı, Hizbullah'ın kalesi olduğu iddia edilen Dahieh’te gerçekleşti. Beyrut saldırısının Hizbullah'ın üst düzey isimlerinden İbrahim Aqil'in hedef alındığı öne sürüldü.

İbrahim Aqil kim?

Güvenlik kaynaklarının İsrail medyasına verdiği bilgiye göre, İsrail'in kısa bir süre önce Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlediği hava saldırısının hedefi İbrahim Aqil idi. Aqil, Hizbullah'ın en üst düzey askeri organı olan Cihad Konseyi'nde yer alıyor. Aqil, 1983'te Beyrut'ta bir Amerikan Deniz Kuvvetleri kışlasının bombalanmasındaki rolü ve 1980'lerde Lübnan'da Amerikalı ve Alman rehinelerin kaçırılmasını yönetmesi nedeniyle ABD tarafından da aranıyordu.

Saldırıda ölüler olduğu duyuruldu
Lübnan Ulusal Haber Ajansı (NNA), Beyrut'un güneyindeki Jamous Caddesi'ndeki bir binaya düzenlenen saldırıda 5 çocuğun hayatını kaybettiğini bildirdi. Ajans, F35 tipi savaş uçağının yerleşim bölgelerini iki kez hedef aldığını belirtti.


İsrail Cumhurbaşkanı uyarmıştı
İsrail Cumhurbaşkanı İsaac Herzog, Lübnan saldırılarının öncesinde sosyal medya hesabı X’ten açıklama yapmıştı. Herzog açıklamasında şu cümleleri kaydetmişti:
"Tekrar tekrar söylüyorum: Bu savaşı biz istemedik. Savaş istemiyoruz. Ne bugün, ne de başka zaman. Ancak diğer halklar gibi barış, güvenlik ve huzur içinde yaşamak ve evlatlarımızı evlerine, rehineleri ailelerine, kuzey ve güneyde yerlerinden edilen vatandaşlarımızı evlerine, okullarına ve iş yerlerine geri getirmek, her ulusun sahip olduğu en temel haklardır.

Dün gece İsrail Hava Kuvvetleri’nin Hizbullah'a karşı gerçekleştirdiği hassas ve etkili saldırıları gördük. Hiç şüphe yok ki, bugün bile dünya -hem düşmanlarımız hem de dostlarımız- çelikten yapılmış bir hava kuvvetlerimiz olduğunu biliyor."

İsrail'in Beyrut'a düzenlediği diğer saldırılar

Söz konusu saldırıyla birlikte İsrail ordusunun, savaşın başından bu yana Beyrut'ta gerçekleştirdiği üçüncü hava saldırısı oldu. Temmuz ayında İsrail'in Beyrut'ta düzenlediği bir hava saldırısında Hizbullah'ın askeri şefi Fuad Şükrü öldürülmüş, daha önce de Ocak ayında Hamas lider yardımcısı Salih el-Aruri Lübnan'ın başkentinde düzenlenen bir saldırıda öldürülmüştü.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz