İran, İsrail'e İHA Saldırısı Başlattı!

İsrail devlet televizyonu, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını duyurdu. İsrail Başbakanı Netanyahu, İsrail'in İran'dan gelecek saldırıya hazır olduğunu ve hava savunma sistemlerinin aktif olduğunu belirtti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İsrail devlet televizyonu, İran'ın İsrail'e İHA saldırısı başlattığını duyurdu. 

İSRAİL: İRAN'A AİT İHA'LARIN İSRAİL'E ULAŞMASI SAATLER ALACAK
İsrail Ordusu, İran'ın İsrail'e yönelik insansız hava aracı ile saldırı başlattığını ve İsrail'in hava savunma sisteminin saldırıya karşı hazır durumda olduğunu açıkladı. İsrail Ordusu, İran'a ait insansız hava araçlarının İsrail'e ulaşmasının saatler alacağını ve tehlike oluşması muhtemel bölgelerde sirenler çalacağın bildirdi.


23:17    NETANYAHU'DAN AÇIKLAMA
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran topraklarından düzenlenecek bir saldırıya hazır olduklarını söyledi. Netanyahu, yayınladığı görüntülü mesajla İran ile yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"HEM SAVUNMA HEM DE SALDIRI KONUSUNDA HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ"
Son yıllar ve haftalarda İran'dan gelecek doğrudan saldırıya hazırlandıklarını belirten Netanyahu, "Savunma sistemlerimiz yerleştirildi ve hem savunma hem de saldırı konusunda her türlü senaryoya hazırız." yorumunu yaptı. Netanyahu, İsrail'in yanında yer aldıkları ve verdikleri destekten dolayı ABD, İngiltere ve Fransa'ya takdirlerini ifade ederek, "Kim bize zarar verirse biz de ona vereceğiz. Kendimizi her türlü tehdide karşı savunacağız ve bunu sakin ve kararlı bir şekilde yapacağız." ifadesini kullandı.


22:54    İSRAİL BAŞBAKANLIK UÇAĞI NEVATİM HAVA ÜSSÜ'NDEN HAVALANDI
İsrail Başbakanlık uçağı “Siyon Kanadı” uçuş takip sitelerinden alınan bilgilere göre ülkenin güneyindeki Nevatim Hava Üssü'nden havalandı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun uçakta olup olmadığı henüz bilinmezken, Netanyahu için inşa edilen uçak resmi olarak henüz kullanılmamıştı.


İSRAİL, KONSOLOSLUK BİNASINA SALDIRI DÜZENLEMİŞTİ
İsrail, İran'ın Şam'daki büyükelçilik yerleşkesinde yer alan konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu'ndan 2'si general rütbesinde toplam 7 kişi ölmüştü.

HAMANEY 'CEZALANDIRILACAK' DEMİŞTİ
İran lideri Ayetullah Ali Hamaney, İsrail'in Şam'daki İran konsolosluğuna saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini belirterek, "Kötü rejim bir hata yaptı, cezalandırılmalı ve cezalandırılacak" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz