Instagram Açılıyor mu? Bakan Uraloğlu Açıkladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Instagram’a uygulanan erişim yasağıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Instagram'ın Türkiye'nin şartlarını kabul ettiğini ve saat 21.30'da erişime açılacağını duyurdu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos'ta 'katalog suçlara uymadığı' gerekçesiyle Instagram'a erişim engeli getirdi. O tarihten bu yana platforma erişim ancak VPN ile sağlanabildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu son gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Uraloğlu, Instagram'ın Türkiye'nin şartlarını kabul ettiğini açıkladı.

21.30'DA ERİŞİM ENGELİ KALDIRILACAK

Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik. Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik.

ORTAK BİR ÇALIŞMA YAPMA SÖZÜ VERİLDİ

Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz