İmamoğlu'ndan Bakan Yerlikaya'ya Mülteci Tepkisi!

" Verdiği rakama kendisi de inanmıyor"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "İstanbul'da 2 buçuk milyona yakın yabancı var" sözü sonrası açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı eleştirerek "Birileri rakam veriyormuş bir milyon 53 bin, kendisi de inanmıyor." ifadelerini kullandı. İmamoğlu ayrıca sayıyla ilgili bilginin belediyelerden alınmasını önerdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Ekrem İmamoğlu, kendi açıklamasından sonra İçişleri Bakanlığı'nın verdiği düzensiz göçmen sayısını eleştirdi. İmamoğlu, "Ben 2 milyonu aşan diyorum. Birileri rakam veriyormuş bir milyon 53 bin, kendisi de inanmıyor. Çünkü ben ilçe belediyelerini ziyaret ettiğimde her ilçe belediyesi en az 100, 150, 200 binden bahsediyor. Onlara sorup toplasınlar, onların rakamları daha da yukarıya çıkıyor" dedi.

"NÜFUSUMUZ 16 MİLYON AMA ARZUE ETMEDİĞİMİZ SEVİYEDE GELENLER DE VAR"
Metro İstanbul'un Tren Sürücüleri Eğitim Programı'nda başarılı olanlara bröve verme töreninde konuşan İmamoğlu, en son İçişleri Bakanı ile yaşadığı İstanbul'daki yabancı sayısıyla ilgili konuyu tekrar gündeme getirdi. İmamoğlu, İstanbul'da 2 milyonu aşan yabancı olduğunda ısrar ederek bilgiyi aldıkları arasında farklı siyasi partilerin yönettiği belediyelerin de olduğunu söyledi.

İmamoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Şehrimiz bugün 16 milyon diyoruz ama resmi nüfusumuz 16 milyona yakın bir nüfus ama ne yazık ki arzu etmediğimiz seviyede şehrimize gelen insanlar da var. Yani bu turistten veya öğrenciden bahsetmiyoruz. Bu, nereden baksanız 1 milyonu aşan şehrimize gelen insan sayısı var ki onunla beraber 17 milyonu zaten aşıyoruz ama bir de ne yazık ki arzu etmediğimiz derken bazı zor sebeplerden ve zor koşullardan dolayı savaşlardan, yoklukta, baskıdan veya zulümden kaçan insanların da geldiği bir ülkeyiz.

"BİRİLERİ RAKAM VERİYORMUŞ"

Bu güneyimizdeki ülkelerde, Orta Doğu'da, daha güneydoğuda ya da hemen kuzeydeki savaştan bile kaçıp gelen insanlarla dolu. Tabii bunda bir kısım dış politikanın yanlış yönetilmesinin de sebep olduğu aşırı sayılar da var. Ben 2 milyonu aşan diyorum. Birileri rakam veriyormuş 1 milyon 53 bin, kendisi de inanmıyor. Çünkü ben ilçe belediyelerini ziyaret ettiğimde her ilçe belediyesi en az 100, 150, 200 binden bahsediyor. O ilçe belediyeleri farklı siyasi partilerden insanlar. Onlara sorup toplasınlar, onların rakamları daha da yukarıya çıkıyor."

NE OLMUŞTU?
İBB Başkanı İmamoğlu "En dramatik göçün tam göbeğinde bir kentte bulunmaktasınız. Şu anda 2,5 milyona yakın, İstanbul'a yerleşmiş ama sığınmacı ama mülteci ama oturma izni almış insanla karşı karşıya." ifadelerini kullanması sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama gelmişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz