İmamoğlu Kararı AK Parti'yi Karıştırdı!

'2023 seçimleri için felaket tellallığı yapıyorlar'

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Yeni Şafak yazarı Bülent Orakoğlu, AKP'ye yakın isimlerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen cezayı eleştirmesine tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay hapis ve siyasi yasak cezasına çarptırılması, iktidara yakınlığıyla bilinen mahalleyi böldü.

Kimi isimler söz konusu kararı eleştirirken, kimileri de doğru olduğunu savundu. Bunlardan biri de, Yeni Şafak gazetesi yazarı Bülent Orakoğlu. 

Orakoğlu, İmamoğlu'na verilen cezaya ilişkin AKP cephesi tarafından yapılan değerlendirmelere tepki gösterdi.

Yeni Şafak yazarı, 'AK Parti içindeki AKP’liler İBB Başkanı’na verilen ceza bahanesiyle 2023 seçimleri için felaket tellallığı yapıyorlar' başlıklı yazısında Erdoğan'ın eski danışmanı - Habertürk yazarı Kemal Öztürk'ün "Eğer üst mahkemeler kararı onaylarsa, AK Parti 2023 seçimlerinde benzer bir hezimet yaşayacaktır" şeklindeki yorumundan yola çıkarak şunları söyledi: 

'Hadsizler Erdoğan ile İmamoğlu'nu aynı kefeye koyuyorlar' 

"(...) Bu eleştiri veya örtüsü altında temennilerini dile getiriyorlar. Bu çevreler İmamoğlu'na hak etmediği bir paye vererek Başkan Erdoğan ile İmamoğlu’nu aynı kefeye koyarak İmamoğlu için 'Erdoğan’ın kaderini yaşıyor' hadsizliğinde bulunuyorlar. Ancak bu hadsizler İmamoğlu’na yargı tarafından verilen haklı ceza sonrasında CHP içinde Cumhurbaşkanlığı savaşının İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’nu destekleyen gruplar arasında yaşanırken, Altılı Masa’da ise CHP/ İYİ PARTİ ve HDP arasında yaşanan Cumhurbaşkanlığı adayı gerilimin öncelikle masanın temel direklerini çökertmeye başladığını neden görmezden gelip söylemezler acaba?

Başkan Erdoğan ile İmamoğlu arasında yargılama süreçleri ve diğer süreçler açısından paralellik kurulma iddiaları küreselciler tarafından ortaya atılmış dezenformatik faaliyetlerden mi? (...)"

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz