İmamoğlu: 'Böyle Yola Devam Edemeyiz'

Ekrem İmamoğlu, CHP'deki 'değişim' tartışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'deki 'değişim' tartışmalarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Değişimden kastının genel başkanlık da dahil olduğunu ifade eden İmamoğlu, "Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. 13 Mayıs’taymışız gibi yola devam edemeyiz." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı seçimi sonrası CHP'de başlayan 'değişim' tartışmaları sonrası Gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtladı.

Seçimden bir gün sonra verdiği mesajla çok konuşulan ve CHP'de yeni bir tartışma başlatan İmamoğlu, 'değişim' mesajının ayrıntılarını anlattı.

"YÖNTEMLERİ DEĞİŞTİRMEMİZ GEREKİYOR"

Değişimden kastının ne olduğu sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, "Ne gerekiyorsa o. Bugüne kadar denediğimiz yöntemlerle, başarı elde edemediysek eğer, yöntemleri değiştirmemiz gerekiyor. Bunu da partinin ortak aklı ile tespit etmemiz gerekiyor. Ama bunu yapmak için önce durumu anlamamız, kabul etmemiz gerek." ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR ŞEY OLMAMIŞ GİBİ DAVRANMAYIZ"

Yüzde 48'in seçimi kazanmak için yeterli bir oran olmadığını söyleyen İmamoğlu, sözlerini şöyle devam ettirdi:

"Seçimi kaybettik. Yüzde 48 elbette kötü bir oran değil ama kazanmaya yetmeyen bir oran ve biz seçimi kaybettikten sonra, üstelik de seçim kampanyası süresince bu seçimi kazanmanın Türkiye’nin geleceği açısından ne kadar önemli olduğunu vurguladıktan sonra seçimi kaybetmemize rağmen hiçbir şey olmamış gibi davranamayız.”

DEĞİŞİMİN YOLU LİDERİ DEĞİŞTİRMEK Mİ?

'Değişimin yolunun lideri değiştirmek mi?' olduğu sorusuna yanıt veren İmamoğlu, şunları söyledi:

"Benim ağzımdan böyle bir çıkmadı. Ben sadece diyorum ki, hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. 13 Mayıs’taymışız gibi yola devam edemeyiz. Öncelikle oturup konuşmamız, ne yapmamız gerektiğini tespit etmemiz lazım. İl yönetimleri, belediye başkanları, kazanan ve kaybeden vekillerimiz bir araya gelmeli ve bir durum tespiti yapmalıyız. Değişimi burada konuşmalıyız."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz