İkinci El Otomobil Fiyatları Düştükçe Düşüyor!

İlanlar üzerinden yapılan analizler, yaşanan talep artışına rağmen ikinci el araç fiyatlarının gerilemeye devam ettiğini gözler önüne serdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İlanlar üzerinden yapılan analizler, yaşanan talep artışına rağmen ikinci el araç fiyatlarının gerilemeye devam ettiğini gözler önüne serdi. Ortalama reel fiyatlar, son 13 aydır düştükçe düşüyor.

TALEP ARTTI FİYATLAR AZALMAYA DEVAM ETTİ

BETAM'ın sahibinden.com verilerini kullanarak hazırladığı "Otomobil Piyasası Görünümü" raporuna göre, temmuz ayında otomobil talebi artarken, fiyatlar reel olarak azalmaya devam etti.

Temmuz ayında otomobil talep endeksi, bir önceki aya göre yüzde 30,9 ve geçen yılın temmuz ayına göre yüzde 5,7 artış gösterdi. Ancak enflasyondan arındırılmış fiyat endeksi, önceki aya kıyasla yüzde 4,1 oranında düştü.

SON 13 AYDIR GERİLİYOR

Rapora göre, 2023 Mayıs ayında yüzde 47,9'a ulaşan fiyat artış oranı, o tarihten itibaren yani son 13 aydır gerileme eğiliminde. Çalışma, ortalama otomobil fiyatlarının da bir önceki aya göre azaldığını gösteriyor. Haziran ayında 871 bin 156 TL olan ortalama otomobil fiyatı, temmuzda 862 bin 232 TL'ye geriledi.

SATILIK İLANLARIN KALMA SÜRESİ UZADI

Otomobil piyasasında canlılığı ölçen göstergelerden biri olan "satılan otomobil sayısının satılık ilan sayısına oranı", temmuzda 4,6 puan azalarak yüzde 19,5 oldu.

Bir diğer canlılık göstergesi ise satılık ilanların yayında kalma süresi. Temmuz ayında bu süre, bir önceki aya göre 1,8 gün uzayarak 25,6 güne çıktı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz