İçişleri'ne Bombalı Saldırı Girişimi!

İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı terör saldırısı eyleminde bulunuldu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

TBMM'de 28'inci dönem 2'nci yasama yılı, bugün Meclis'te düzenlenecek törenle başlayacak. Tören öncesi TBMM ve bakanlıkların bulunduğu İsmet İnönü Bulvarında sabah saatlerinde patlama ve silah sesleri duyuldu. İhbar üzerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi ile itfaiye ekipleri sevk edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı terör saldırısı eyleminde bulunulduğunu teröristlerden birinin kendini, patlattığını diğerinin ise güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini söyledi. Öte yandan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Saat 09.30 sıralarında İçişleri Bakanlığımız Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelen 2 terörist bombalı saldırı eyleminde bulunmuştur. Teröristlerden biri kendini patlatmış, diğer terörist etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateş sırasında 2 emniyet mensubumuz hafif biçimde yaralanmıştır. Kahramanlarımıza acil şifalar diliyorum. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz amansızca devam edecektir" dedi

Teröristlerin bakanlık önüne geldiği hafif ticari araçta bomba imha ekipleri tarafından inceleme yapılıyor.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: 01.10.2023 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısına, teröristler tarafından yapılan saldırı nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca  soruşturma başlatılmıştır. Gerçekleştirilen saldırı olayına ilişkin olarak Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı verilmiştir.

ADALET BAKANLI TUNÇ: LANETLİYORUM

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yönelik gerçekleştirilen bombalı terör eyleminin ardından açıklama yapan Adalet Bakanı Tunç;

'İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen terör saldırısını lanetliyorum. Yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum.

Hain saldırı ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal adli soruşturma başlatılmıştır. Olayla ilgili görevlendirilen Başsavcıvekili koordinasyonunda soruşturma tüm yönleriyle geniş çaplı şekilde sürdürülecektir.

Bu saldırılar Türkiye'nin terörle mücadelesine hiçbir şekilde engel olamayacaktır. Terörle mücadelemiz daha da kararlı bir şekilde devam edecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.' dedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz