İYİ Parti'den Demirtaş'ın Akşener'e Yazdığı Açık Mektuba Yanıt!

“Belirli çizgilerimiz var. Milli değerleri çağrıştırıyor, sadece lütufta bulunacağını ve politikasının faydalı olacağını düşünüyorum"

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İYİ Partili Bahadır Erdem, Edirne'de tutukluluk hali devam eden HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın Meral Akşener'e gönderdiği açık mektupla ilgili olarak “Belirli çizgilerimiz var. Milli değerleri çağrıştırıyor, sadece lütufta bulunacağını ve politikasının faydalı olacağını düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, “CHP, HDP ile görüşebilir, orası açık." şeklinde ifadeler kullanmış ve paritlerin birbirleriyle görüşmelerine saygı duyduklarını fakat kendilerinin HDP ile bir görüşmede olmayacaklarını ifade etmişti. Eski HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ise, dün İYİ parti liderliğine "Ama bu bizi asla elde edemez" sözleriyle açık mektup yazarak, "Siyaset neden yargı konuşuyor, ki bu sizin hakkınız, bu milletin hakkı değil mi? HDP'li mi? “HDP'nin cumhurbaşkanı adayıyla müzakere etmenin nesi yanlış?" ifadelerini kullandı.

Halk TV'de yayınlanan Sözüm Var programına konuk olarak katılan İYİ Parti'nin genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Bahadır Erdem, Demirtaş'ın gönderdiği açık mektupla ilgili olarak kendisine yöneltilen bir soruyu yanıtladı.

'DEMİRTAŞ'IN GÖNDERDİĞİ MEKTUP İLE İLGİLİ KONUŞMAK İSTEMİYORUM'

Bahadır Erdem, Selahattin Demirtaş'ın İYİ Parti lideri Meral Akşener'e gönderdiği açık mektubundan bahsetmek istemediği belirterek siyasette böyle bir yöntemin olmadığını ifade etti. Erdem, konuşmasının devamında "Anayasa Mahkemesi kararlarına uymak, yöneticilerin uygulamalarının demokratik olmaması veya hükümetin tutuklular gibi ayrımcılık yapmaması arasında fark olamaz" ifadelerine yer verdi.

"ÇİZGİLERİMİZ VARDIR"

İYİ Parti olarak kendilerinin çizgilerinin olduğunu söyleyen Bahadır Erdem,85 milyon insanın inandığını sandığımız terör anlayışımız çok net. Hep söyledik, bugün temiziz, bizim için değişen bir şey yok. Hep aynı şeyi söylüyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz