Husiler'den ABD Gemisine Askeri Operasyon!

Husiler, Kızıldeniz'de bir ABD gemisine bir askeri operasyon gerçekleştirdiklerini açıkladılar.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Husiler, ABD'nin 31 Aralık'ta donanmalarına düzenlediği saldırıya yanıt olarak Kızıldeniz'de bir ABD gemisine bir askeri operasyon gerçekleştirdiklerini açıkladılar.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Yahya Saree sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada Kızıldeniz'de bulunan bir Amerikan gemisini hedef aldıklarını duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Yemen Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı deniz birlikleri, füze ve insansız hava araçları ile Siyonist varlığa destek sağlayan bir Amerikan gemisini hedef alan ortak bir askeri operasyon gerçekleştirdi.

Daha önce ABD'nin Husilere yaptığı saldırıya 'ön cevap' niteliğinde olduğu belirtilen saldırı, "Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin ülkesini ve halkını meşru savunma hakları çerçevesinde tüm düşmanca tehditlere uygun şekilde karşılık vermekte tereddüt etmeyeceğini teyit eder" cümlesi ile ifade edildi.

'Yemen Silahlı Kuvvetleri'nin İsrail gemilerinin veya işgal altındaki Filistin limanlarına giden gemilerin, saldırganlık durana ve Gazze Şeridi'ndeki kardeşlerimize yönelik kuşatma kaldırılana kadar Arap ve Kızıldeniz'e girmesini engellemeye edeceği' belirtilen açıklamada Filistin limanları hariç tüm varış noktalarına yönelik deniz ticaretini sürdürme konusundaki tüm kararlılığına da vurgu yapıldı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz