Hulusi Akar'dan Yunanistan'a Tepki!

Hulusi Akar, Azerbaycanlı ve Gürcistanlı mevkidaşlarıyla yaptığı toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycanlı ve Gürcistanlı mevkidaşlarıyla yaptığı toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Yunanistan'ın NATO uçuşunu önleme girişimine ilişkin Akar, "Bu düşmanca tavır, NATO'nun temel ilkelerini hiçe sayacak boyutta küstahlaştığını göstermektedir" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Gürcistan Savunma Bakanı Juansher Burchuladze ile bir araya geldi.

Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları:

Biz üç ülkenin sinerjisi için barış için çalışıyoruz. Ülkelerimiz ilgilendiren ş birliği konularını geniş bir perspektifte ele aldık. Barış dolu geleceğin tesisi için savunma ve güvenlik konularda memnuniyet verici sonuçlarla devam etmekte. Küresel ve bölgesel çerçevede artan tehlikelere karşı faydalı olacaktır.

Ermenistan’a uzatılan barış elinin tutulmasını istiyoruz, bu fırsat iyi değerlendirmeli. Ermenistan anlaşmalara uyarsa barış ve istikrarın parçası olabilir. Ukrayna’dan 14 milyon tondan fazla tahıl ihtiyaç sahibi ülkelere ulaştırıldı.

YUNANİSTAN'A 'RADAR KİLİDİ' TEPKİSİ

Yunanistan'ın NATO uçuşunu önleme girişimine ilişkin Akar, "Yunanistan istikrarsızlığı körükleyen saldırgan politikasına devam etmekte. Planlı NATO tatbikatı yapan uçaklarımıza kilit atılmış gerekli karşılık uçaklarımız tarafında verilmektedir. Bu düşmanca tavır, NATO'nun temel ilkelerini hiçe sayacak boyutta küstahlaştığını göstermektedir. F-16 meselesinde ABD’den somut adımlar bekliyoruz." dedi.

"Terörle mücadelemiz de devam ediyor. Tüm terör örgütlerine karşı mücadelemiz azimle devam etmekte. Teröristler çaresizce yer altına yönlendirilmekte masum insanlar hedef gösterilmekte. Hiç kimse sınırlarımızın yanında olan teröristlere müsamaha göstermemizi beklemesin."

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz