Hayran Topluluğu Yaratmanın 5 Adımı!

Hayran topluluğu yaratmak son günlerde müzik dünyasının en önemli konularından birisi haline geldi. Haberimizde  Eleven Music Career Center’ın bu konudaki önerileri yer alıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Hayran topluluğu yaratmak son günlerde müzik dünyasının en önemli konularından birisi haline geldi. Haberimizde  Eleven Music Career Center’ın bu konudaki önerileri yer alıyor.

EMCC yapılması gerekenleri beş esas ve ekstra bir altıncı adım ile sıralıyor.

ADIM 1: Her Şeyden Önce Grubunuzun Web Sitesini Oluşturun (ve Bakımını Yapın)

Bu, bugünlerde pek çok müzisyen için gözden kaçırılması kolay bir konu olabilir.  Son yıllardaki eğilim, ayrı bir web sitesini sürdürmek için gereken eforu azaltmak için “yourband.com” adresini sosyal medya hesaplarınızdan birine yönlendirmek oldu. Bunu yapmayın!

Nihayetinde, grubunuzun web sitesinde yer alan içerik üzerinde en fazla kontrole sahip olan sizsiniz. Facebook, Instagram ve diğer sosyal medya platformları size özelleştirebileceğiniz sınırlı sayıda alan sunar. Bu nedenle bu sınırlı alanı müziğinizin kalıcı adresi olan web sitenizi tanıtmak için kullanmanız önemlidir.

Unutmayın, sosyal medya platformları da trend ve heves olabilir. MySpace, Friendster ve diğerleri Facebook’tan önce geldi.  SnapChat, Instagram ve TikTok da benzer popülerlik kazanan yerler.  Bu platformlardan biri gelecekte var olmazsa ve müziğiniz yalnızca bu platformlarda yaşarsa ne olur?  Baştan başlamak zorunda kalırsınız.

Müziğinize, içeriğinize ve e-posta abonelik seçeneklerinize %100 sizin kontrolünüzde olan kalıcı bir mekan verin.

ADIM 2: Tek Bir Sosyal Medya Platformu ile Başlayın

Sosyal medya, planlamak ve bu planları tutarlı bir şekilde uygulamak için zaman ayırmazsanız bir yük olmasıyla bilinir.

Başarabileceğinizden emin olmak için yalnızca bir sosyal medya platformunda varlık göstererek başlayın ve takipçilerinizle aktif olarak etkileşim kurun. Unutmayın, bu güncellemeler yayınlamayı, sahne arkası içerikleri paylaşmayı ve yorumlara ve mesajlara yanıt vermeyi kapsayan bir çalışmadır.

Bir platformda başladıktan sonra ikinci bir platform seçin ve bu ikisini birlikte ele alın.  Birkaç haftada/ayda bir kitleniz için anlamlı olan yeni bir platform eklemeye devam edin.  Kitleniz yalnızca belirli platformda varsa durun.  Birkaç platforma dağılmışlarsa, onları kaçırmadığınızdan emin olun!

ADIM 3: E-posta Adreslerini Toplayın

Bu, pek çok müzisyen için bariz bir şekilde gözden kaçırılan bir konudur. Hayran kitlenizin ve dinleyicilerinizin e-posta adreslerini topladığınızdan emin olun!

Birisi müziğinizle gerçekten ilgileniyor gibi göründüğünde yüz yüze veya çevrimiçi olarak e-posta isteme fırsatını kaçırmayın. Kaçırdıkça, sahip olunan ve sonunda para kazanılan hayranlardan oluşan bir e-posta listesi oluşturmak o kadar zorlaşır.

E-posta adreslerini toplamak için yüz yüze fırsatlar arasında canlı gösteriniz ve ürün standınız bulunabilir.  Unutmayın, konserinize geldilerse büyük ihtimalle sizden tekrar haber almak isteyeceklerdir. Hayranlarınızı abone olmaya ikna etmek için sosyal medyada davetiyeler de paylaşabilirsiniz.

E-posta adreslerini toplamak için aşağıdakileri yapabilirsiniz:

Üzerinde grubunuzun web sitesi ve ücretsiz şarkı indirme teklifi bulunan kartvizitler bastırın.  Birisi kartınızı aldığında ve ücretsiz şarkınızı indirmeye gittiğinde, şarkıyı kullanmak için e-posta listenize kaydolsun. Sahne aldığınız bar, restoran veya kafelerdeki bu kartları barın üzerine veya kasanın yanına bırakın.

Ücretsiz şarkınızı indiren kişilere e-posta ve/veya mesaj göndererek teşekkür edin, bir sonraki canlı performansınızın ne zaman ve nerede olacağını bildirin ve bir arkadaşlarını getirmelerini isteyin. Teklifinizi bir sonraki gösterinize ücretsiz bir bilet vererek cazip hale getirin veya onları konuk listenize ekleyin. Böylece canlı gösterilerinizden birine ilk kez katıldıklarında sizi görmek için giriş ücreti ödemek zorunda kalmazlar.

ADIM 4: Listenize Düzenli Olarak E-posta Gönderin

Bu, çok fazla müzisyen için bariz bir eksiklik gibi görünen bir şeydir.  Elde etmek için çok çalıştığınız tüm bu e-posta abonelerini görmezden gelmeyin!

Hayranlarınızla düzenli olarak iletişim halinde olmak için bu e-posta listesini kullanın.  Sahne arkası içerikler, müzik ve gösteri duyuruları, sanatçı haberleri, yarışmalar veya eşantiyonlar gibi interaktif fırsatlar veya diğer ilgi çekici içerikler olsun, akılda kalmak için hayranlarınıza e-posta göndermeyi unutmayın!

Okunmaya değer içerikler oluşturduğunuzdan emin olmak için önce kendinize birkaç soru sormayı unutmayın:

Hayranlarımın bundan ne çıkarı var?
Bir sonraki e-posta bültenimi neden okumalılar?
Neden bir sonraki gösterime gelmek istesinler?
Bu içerik hayran kitleme nasıl fayda sağlayacak?
Bunu yapmazsanız, sizi unuturlar ve sizden gelecek tüm e-postalar göz ardı edilebilir, abonelikten çıkılabilir veya spam olarak işaretlenebilir.

E-posta temposunu korumanıza yardımcı olması için yılın başında bir içerik yayınlama takvimi oluşturun ve e-postalarınızı önceden planlamaya çalışın.  Yıl boyunca ortaya çıkan işleriniz varsa, bu planın yedek plan olarak da kullanılabileceğini veya büyük haber duyuruları gibi yeni eklemelere uyum sağlamak için kolayca ayarlanabileceğini unutmayın.

Bu içerik yayınlama takvimi, web sitesi içeriği, sosyal paylaşımlar vb. şeyler için de kullanılabilir.

ADIM 5: Canlı Gösterilerinizde İnsani Olun

Adımlarımızın çoğu çevrimiçi etkileşimlere odaklanacaktır. Bu hayranları canlı gösterilerinize çekmeye başladığınızda, yüz yüze temas ettiğinizde otantik ve minnettar olmaya devam etmeniz önemlidir.

Sahneye çıkmadan önce mekanınıza gelen insanlarla kaynaşın ve onları karşılayın. Onları sizinle fotoğraf çektirmeye veya e-posta listenize kaydolmaya davet edin. Kendilerini özel ve sürece dahil hissetmelerini sağlamak için sahneden onlarla etkileşim kurun.

Gösteriden sonra onlarla konuşun, el sıkışın, onlarla selfie çekin veya ürün standınızda onlarla etkileşime geçin ve teşekkür edin.

EKSTRA ADIM 6: Etrafınızda Bir Topluluk Oluşturun

Konser vermek, ürün satmak ve müzisyen olmak harika ama sadece hayranların etrafınızda olması yeterli değil.  İşin tuhafı, müziğiniz sizinle ilgili değildir.  Hayranlarınızla ilgilidir ve onların en sevdikleri müzisyenler ve sanatçılar tarafından dahil edildiklerini, duyulduklarını ve el üstünde tutulduklarını hissetmeleri gerekir.

Grubunuz ve müziğiniz etrafında çevrimiçi ve çevrimdışı bir topluluk oluşturmak, hayranlarınıza sizin için dünyalara bedel olduklarını gösteren bir deneyim yaratır.

Topluluğunuzu ve grup deneyiminizi başlatmak için, hayranlarıyla iyi iletişim kuran tanıdığınız diğer grupları düşünün.

Bunu başarmak için yaptıkları arasında neleri beğendiniz?

Hayranlarınızın ilgisini çekmek ve onları daha sık bir araya getirmek için hangi fikirleri ödünç alabilir ve kendinize ait hale getirebilirsiniz?

Aklıma gelen en büyük örnek Taylor Swift.  Hayranlarıyla paylaşım ve etkileşim şekli, hayranlarının kendilerine “Swifties” demesinin nedenidir.

Yeni hayranların ilgisini çekin, ilgilerini koruyun, onlarla etkileşime geçin, bir ilişki kurun, onlara sizinle daha uzun süre bağlı kalmaları için nedenler verin. Nihayetinde bu topluluk iyiliğin karşılığını verecek ve müzik satışları, ürün satışları, abonelikler, bilet satışları ve daha fazlası yoluyla karlı bir ilişki kurmanıza yardımcı olacaktır.

 

(muzikanaliz)

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz