Hasan Dağcı - Tekzip Ve Düzeltme Açıklaması

Hasan Dağcı - Tekzip Ve Düzeltme Açıklaması

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

CEVAP VE DÜZELTME METNİ

04.04.2023 tarihli ve https://www.yenigunaydin.com/haber/Medyada-Tuncay-Ozkan-Ile-Soner-Yalcin-Kavgasi/30795 linkinde yer alan içerikte Müvekkil hakkında gerçeğe aykırı ve yanıltıcı beyanlar yer almakta olup bu ifadelerle ilgili cevap ve düzeltme hakkımızın kullanılması ihtiyacı doğmuştur.

Söz konusu ““Medyada Tuncay Özkan İle Soner Yalçın Kavgası” başlıklı haber ile Müvekkilimiz hakkında, adı açıkça telaffuz edilmek suretiyle, kişilik hakların ve siyasi itibarının açıkça ihlal eden, zedeleyici, asılsız iddialarda bulunulmuştur. Söz konusu yalı partisi müvekkil tarafından hiçbir zaman gerçekleştirilmemiş aynı zamanda müvekkilin çıkarına göre hareket ettiği ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığının önüne geçme amaçlı operasyon gerçekleştirildiği iddiası da tamamen bir karalama kampanyası için haber niteliğine getirilmiştir. Müvekkil Hasan Dağcı ile ilgi haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Müvekkilimiz haberde bahsi geçen partide bulunmadığı gibi, düzenleyicisi değildir ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı konusunda bir operasyon da yönetmemektedir. Müvekkilin habere sebebiyet verecek iddialara yönelik Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı ikame etmiş olduğu dava da bulunmaktadır. Hatta, Kemal Kılıçdaroğlu’nun aynı yöndeki iddiasına yönelik Müvekkilin dava açması üzerine Kemal Kılıçdaroğlu, başka bir şeyi ifade etmeye çalıştığını belirterek müvekkilin özel kalem müdürü olmadığını kabul etmiştir. Buna karşın ilgili haberlerde halen Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu yöndeki eski beyanlarına yer vermeleri dahi Müvekkili yıpratma çabası içinde olduklarını tek başına göstermektedir. Müvekkil hiçbir zaman Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürlüğünü yapmadığı da açıktır. Haber içeriğindeki iddialar tamamen asılsız ve dayanaksızdır. 

Haberin yapılış amacı ise müvekkilin kişilik haklarına ve siyasi itibarına açıkça saldırmak suretiyle aracı olarak kullanılması ve Müvekkil üzerinden siyasi kişiliklerin yıpratılmasına yöneliktir.

Müvekkil Hasan Dağcı’nın kişilik haklarını ve siyasi itibarını zedeleyen söz konusu habere yönelik suç duyurusu, dava ve diğer hukuki yollara tarafımızdan başvurulduğunu ayrıca belirtmek isteriz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Hasan Dağcı Vekili

Av. Özlem HAYALİOĞLU

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz