Hamas Rehinelere Kötü mü Davranıyor?

Hamas'ın serbest bıraktığı rehinelerden biri olan 85 yaşındaki İsrailli kadın esir Yochaved Lifshitz, yaşadıklarını anlattı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

İsrail'in Hamas'ın rehinelere kötü davrandığı iddiaları kendi vatandaşı tarafından yalanlandı. İsrailli Haaretz gazetesi detayları yazdı. Hamas'ın serbest bıraktığı rehinelerden biri olan 85 yaşındaki İsrailli kadın esir Yochaved Lifshitz, yaşadıklarını anlattı. Hamas'ın kendisini serbest bıraktığı anlarda Hamas görevlilerinin elini sıktığı görülen İsrailli kadın, bunu neden yaptığına ilişkin soruya verdiği yanıtla başta İsrail olmak üzere tüm Batı medyasının foyasını ortaya çıkardı.

İsrail Gazze'de büyük bir soykırıma imza atarken Hamas'ın rehin aldığı vatandaşlarına kötü davranıldığına dair propaganda yürütüyordu. İsrail'in bu yalanı da elinde patladı. Hamas'ın serbest bıraktığı rehinelerden birinin Hamas görevlisinin elini sıktığı anlar tüm dünyanın gündemine oturdu. Peki İsrailli kadın bunu neden yaptı?

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının dün gece Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı üzerinden serbest bıraktığı iki kadın esirden Lifshitz, Tel Aviv'deki Ichilov Hastanesi'nde basına açıklamalarda bulundu.

Kassam Tugaylarının Gazze Şeridi'ndeki tünellerini "örümcek ağına" benzeten Lifshitz, kendilerine iyi davranıldığını belirterek şunları söyledi:

"Önce 25 kişinin toplandığı büyük bir salona vardık ve birkaç saat sonra insanları ayırıp ayrı bir odaya koydular. Bize bağlı bir doktor vardı ve birkaç günde bir neler olup bittiğini görmeye geliyordu. Doktor mutlaka ilaç getiriyordu. Toplamda beş kişiydik ve her birimizin başında bir koruma vardı. Davranışları iyiydi, bizimle tüm ayrıntılarıyla ilgilendiler."

Lifshitz, "(Kassam Tugayları) Bize Kur'an'a inanan insanlar olduklarını ve bize zarar vermeyeceklerini söylediler. Tünellerdeki kendi koşullarının aynısını bize de sağladılar. Biz de tıpkı onlar gibi ekmekle beyaz peynir ve salatalık yedik." diye konuştu.

BUNU NEDEN YAPTI?

Dün gece serbest bırakılırken Hamas görevlilerinin elini sıktığı görülen İsrailli kadın, bunu neden yaptığına ilişkin soruyu, "Bize çok iyi davrandılar, tüm ihtiyaçlarımızı karşıladılar." şeklinde yanıtladı.

SAÇ KREMİMİZ BİLE VARDI

"Her koşulumuz gözetilmişti. Kadın ve erkeklerin ihtiyacı olabilecek her türlü malzeme vardı. Şampuanımız ve saç kremlerimiz bile vardı" dedi.

"HER ŞEYİMİZ TERTEMİZDİ"

Haaretz'de yer alan habere göre, İsrailli kadın şunları söyledi; "Tünellerden yürüyerek kalacağımız yere ulaştık. Orada kaldığımız süre boyunca hem doktor hem de tıp görevlisi vardı. Doktor 2-3 günde bir gelip bizi kontrol ediyordu. Tıp görevlisi ise her zaman oradaydı. İlaçlarımızı ve tedavilerimizi ihmal etmediler. Yattığımız yataklar da son derece temizdi.

"TUVALETLERİMİZİ BİLE ONLAR TEMİZLEDİ"

Biz 5 kişi kalıyorduk. Bize oldukça iyi davrandılar, her detayla ilgilendiler. Kadınların hijyenine dikkat ettiler. Tuvaletlerimizi bile onlar temizledi. Tuvaletler antibakteriyel deterjanlarla temizleniyordu. Herhangi bir hastalığın yayılmaması için dikkatli davrandılar.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, dün, Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda, elindeki İsrailli esirlerden Yocheved Lifshitz ve Nurit Yitzhak'ı "tek taraflı" serbest bıraktığını duyurmuştu.

Kassam Tugayları, esirlerin serbest bırakılması için İsrail'e koyduğu şartları Tel Aviv'in ihlal etmesine rağmen, "insani ve sağlık gerekçeleriyle" 2 sivili serbest bıraktıklarını açıklamıştı.

Lifshitz ve Yitzhak, dün gece Mısır sınırındaki Refah Sınır Kapısı'nda Kızılhaç yetkililerine teslim edilmişti. Mısır televizyonu Refah Sınır Kapısı'ndan ülkeye getirilen 2 İsrailli yaşlı kadının görüntülerini yayımlamıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz