Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun Arşivi Açılıyor

21 Mart 1973 yılında vefat eden Aşık Veysel'in mezarı bu yıl da her yıl olduğu gibi sevenleri tarafından ziyaretçi akınına uğradı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun torunu Gündüz Şatıroğlu, dedesinden kalan ses kayıtlarından mektuplara, günlüklerden telgraf notlarına dair geniş bir arşivi, “Aşık Veysel Yılı” olarak ilan edilen 2023'te kamuoyuyla paylaşacak.

Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu'nun torunlarından Gündüz Şatıroğlu, babası Bahri Şatıroğlu'ndan ailesine kalan ses kayıtları, günlükler ve mektuplardan oluşan arşivi, UNESCO tarafından "Aşık Veysel Yılı" olarak ilan edilen 2023'te kamuoyuyla paylaşmaya hazırlanıyor. Vefatının 49. yılında anılan Aşık Veysel'in halka mal olmuş bir isim olduğunu söyleyen Şatıroğlu, "Bugün birçok insan ayrıştırma dilini kullanıyor. Oysa Aşık Veysel 'gel birlik kavline girelim kardeş' demiştir. Yani 'bir olalım, birlikte olalım, senlik benliği bırakalım' demiştir. Şu an belki de toplumumuzun en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri Aşık Veysel'in bu sözleri. Umarım toplumumuza da yansır" dedi.

Babası tarafından arşivlenmiş kasetlerin dijital kopyalarını zaman içinde tüm Aşık Veysel dostlarına sunacaklarını belirten Şatıroğlu, "Dedem Aşık Veysel'in dost sohbetlerinde kayda alınmış türkülerinin yanı sıra cenaze töreninde babam tarafından alınmış ses kaydının olduğu teyp kasetleri babamın bizlere bıraktığı en değerli miras" ifadelerini kullandı.

Aşık Veysel Şatıroğlu,ölümünün 49. yılında Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ne bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.21 Mart 1973 yılında vefat eden Aşık Veysel'in mezarı bu yıl da her yıl olduğu gibi sevenleri tarafından ziyaretçi akınına uğradı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz