Hacı Adayları, Arafat'a Akın Ediyor!

Hacı adayları bu sabah Haccın en büyük rüknünü yerine getirmek üzere huşu ve sükûnet içinde Arafat'a doğru yola çıktı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Hacı adaylarının Arafat'a doğru yola çıkan konvoylarına, hacılara rehberlik etmenin ve gerekli güvenliği sağlamanın yanı sıra, araç güzergâhlarını ve yaya yollarını çevreleyen çeşitli güvenlik hizmetleri mensupları tarafından gerçekleştirilen doğrudan güvenlik takibi eşlik etti.

Hac hizmetinde çalışan çeşitli devlet kurumları, İslam'ın beşinci şartını yerine getirmek üzere dünyanın dört bir yanından gelen Rahman’ın misafirlerinin ihtiyaç duyduğu sağlık, ayakta tedavi ve yemek hizmetlerinin yanı sıra her türlü hazırlığı yaptı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA, hacı adaylarının Mina'dan Arafat'a kutsal mekanlardaki hareketini izledi ve hacı adaylarının Arafat’a gelişi sırasında trafiğin sorunsuz aktığını belirtti.

Hacı adayları bugün öğle ve ikindi namazlarını Nemire Mescidi'nde bir ezan ve iki kametle kılacak. Zira Arafat'ta Arefe günü öğle ve ikindi namazları birleştirilerek (cem-i takdim) kılınıyor.

Bugün gün batımıyla birlikte hacılar Müzdelife'ye doğru yola çıkacak ve burada akşam ve yatsı namazlarını kıldıktan sonra yarın, yani 10 Zilhicce şafağına kadar geceleyecekler.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz