HEDEP'li Hatimoğulları: 'Kadın Bakanlığı Kuracağız'

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları partisinin grup toplantısında konuştu.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Hatimoğulları, “Bizler HEDEP olarak tüm siyasi partilerin temsil hakkını savunuyoruz. Erdoğan'ın oyları düştüğü için anayasada oynamaya ihtiyacımız yoktur” dedi

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları partisinin grup toplantısında konuştu. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle sadece kadınlarla grup toplantısı yaptıklarını aktan Eş Başkan Hatimoğulları'nın konuşmasında özetle şunları söyledi:

Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla grubumuzu siz değerli kadınlarla birlikte yapıyoruz. 1960'da Mirabel kardeşler özgürlük, eşitlik mücadelesi verdikleri için katledildiler. Bizler, onların miraslarını bıraktıkları yerden devralarak daha da ileri taşıyacağız. Mücadeleleriyle kelebek etkisi yarattılar. Kelebeklerin ömrü kısadır ama rengarenktir.

21 yıllık AKP iktidarı, 21. yüzyılda bizleri evlerimize hapsetmek istiyor. Sadece son 2,5 yılda 1079 kadın erkekler tarafından katledildi. Her gün en az bir kadın katlediliyor bu ülkede. Tesadüfen katledilmiyor kadınlar. Onlar erkek egemen anlayışın zihniyetin sonucu katlediliyorlar. Bu iktidarın düşman siyasetinden dolayı katlediliyor, cezasızlık sisteminden dolayı katlediliyorlar. Kadınlar can güvenliğim yok diyor, koruma verin diyor devlete ama devlet koruma vermiyor. Devlet kadınları koruma vermiyor. Devlet kadınları korumadığı için kadınlar katlediliyor. AKP iktidarı ortaklarıyla beraber, farklı cinsel yönelime sahip insanları nefret suçlarının hedefi haline getirdiği için onlar katlediliyor. Buradan bir kez daha haykırıyoruz: Kadın yaşam, özgürlük.

Bizler bu grup toplantımızı gerçekleştirirken, bütçe görüşmeleri komisyonda devam ediyor. Orada da kadının adı yok. Bu bütçede çocuk, farklı cinsel yönelimler yok. Engelliler yok, engelli kadınlar hiç yok. Bu bütçe toplumsal cinsiyete duyarlı olmayan bir bütçe. Biz HEDEP'li kadınlar olarak Kadın Bakanlığı kuracağız ve bütçesi de ayrı görüşülecek

“Biz kadınları eve hapsetmek istiyorlar”

Kadınlar bu ülkede hatta dünya ölçeğinde giderek yoksullaşıyor. Dünya sermayesinin sadece yüzde 1'ine kadınlar sahip. Yüzde 99'unu erkekler yönetiyor. Kadınların yoksulluğuna merdiven altı işçilik, evde parça başı güvencesiz ve düşük ücretli çalışmak ekleniyor. Evde pişmeyen yemeğin hesabı bizden soruluyor. Oysa evde pişmeyen yemeğin hesabını gidip sistemden soracaksınız. Çocuğumuzun nedeni aç girmesinin nedeni de bizden soruluyor. Oysa bunun nedeni sistemdir ve ekonomiyi yöneten bu iktidarın ta kendisidir. Hesabı da bizim ondan sormamız lazım.

Bu iktidar kadınlara o kadar büyük kötülük yaptılar ki kendi elleriyle inşa ettikleri İstanbul Sözleşmesi'nden bir gece ansızın vazgeçtiler. Ve şimdi de kendileri ve küçük ortaklarıyla beraber 6284 sayısı kanuna göz dikmişler, nafaka hakkımıza göz dikmişler. Sadece bununla mı yetiniyorlar? Hayır. Biz kadınları eve hapsetmek istiyorlar.

Ey Erdoğanlar, ey Erdoğancıklar, bizler köhnemiş zihniyetlerinizle sonuna kadar devam edeceğiz. Kadın- erkek eşitliği fıtrata aykırı değil, o karanlık zihniyetle sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Erdoğan'ın oyları düştüğü için anayasada oynamaya ihtiyacımız yoktur

Erdoğan 50+1'i gündemleştirdi. Erdoğan, anayasayı kırıştırılacak bir kağıt, bir oyuncak zannediyor. Erdoğan, 50+1'i sen getirdin. 50+1 demek bizim için erkek+erkek demektir. Bizler HEDEP olarak tüm siyasi partilerin temsil hakkını savunuyoruz. Erdoğan'ın oyları düştüğü için anayasada oynamaya ihtiyacımız yoktur. Gültan Kışanak'ın da dediği gibi 'En büyük kariyerimizi onların saltanatını yıkarak yapacağız.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz