Gram Altın Rekor Kırdı!

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başladı ve 1135 TL'yi görerek rekor kırdı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başladı ve 1135 TL'yi görerek rekor kırdı.

Cuma günü, ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 1,57 artışla 1124 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya da yükselişle başlamasının ardından saat 10.35 itibarıyla yüzde 1 artışla 1135 lira ile rekor seviyeden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 1860 lira, Cumhuriyet altını da 7 bin 550 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı cuma günü yüzde 1,83 değer kazanmasının ardından, bugün de yüzde 0,6 artarak 1881 dolarla 9 Mayıs 2022’den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

FED PARA POLİTİKASINI YUMUŞATACAK MI?

Analistler, cuma günü ABD’de açıklanan istihdam verisinin aralıkta 223 bin artarak beklentileri geride bırakmasına karşın, ücret artışları ile çalışma saatlerinin yavaşlaması ile ABD Merkez Bankası’nın (Fed) şahin para politikalarında yumuşamaya gidebileceği beklentisinin güçlendiğini belirtti.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda bankanın gelecek ay yüzde 75 ihtimalle 25 baz puan faiz artıracağı öngörülürken, 50 baz puanlık faiz artışı da yüzde 25 ile olasılık dahilinde bulunmaya devam ediyor.

Analistler, bugün Euro Bölgesi’nde işsizlik verisinin takip edileceğini kaydederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1850 doların destek, 1890 doların direnç konumunda olduğunu söyledi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz