Görenler İnanamadı!

Joseph Henney'in en yakın arkadaşı bir timsah.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Birçok insan için en korkutucu hayvanlar listesinin ilk sıralarında gelen vahşi sürüngen Joseph Henney en yakın arkadaşı. Yaklaşık 30 yıldır bakımı ve sahiplendirilmesiyle uğraşan Henney'nin son 7 yılı ise bir timsahla aynı çatı altında geçmiş. İşte Henney'nin ve hayattaki en yakın dostu WallyGator'ın içinizi ürpertecek hikayesi...

Joseph Henney ve WallyGator "ayrılmaz ikili" sözünün hakkını veren ki çok iyi dost. Marketten parka her yere beraber gidiyorlar. Birbirlerini kucaklamaktan ve beraber öğle uykusuna yatmaktan çok keyif alıyorlar. WallyGator'ın bir Timsah olması dışında şaşırılacak bir durum bulunmamakta.

İkili günlerini çoğu zaman bir koltukta yayılıp televizyon izleyerek geçiriyor. Bazen Henney, WallyGator'ı pazara götürüyor. Henney'nin timsah arkadaşı fazlasıyla dost canlısı olduğundan pazarda karşılaştığı diğer insanlar da ilgi bekliyor. 

Henney, geçtiğimiz günlerde Washington Post'a yaptığı açıklamada, arkadaşının kesinlikle sıradan bir timsah olmadığını belirtiyor ve ekliyor "Yaşadığımız yerdeki birçok kişinin 7 yaşında ve 167 santimetre boyundaki bu yakışıklıyı tanıyor".

Wally'nin çok özel bir timsah olduğunu her fırsatta dile getiren Henney, timsah sahiplenmek isteyenlere bir uyarısı var; "Herkese tavsiye edebileceğim bir şey değil. Eğer ne yaptığınızı bilmiyorsanız ısırılacağınız kesin"

İkilinin tanışma hikayesi

Henney, WallyGator'la olan sıra dışı dostluğunun 2015 yılında başladı. Florida'da yaşayan bir arkadaşı Henney'i arayıp "Orlando'da bir gölette birkaç tane timsah buldum, sen almak ister misin?" diye sordu.

O dönem marangozlukla uğraşan Henney'nin bu konuda bir eğitimi yoktu. Ama geçmişte de birçok sürüngenin bakımını üstlenmiş olduğundan kısmen bir tecrübesi vardı. 30 yıl boyunca birçok istenmeyen timsahın, yılanın ve iguananın vahşi yaşam parklarında yeni bir hayata kavuşmasına aracılık etmişti.

Henney, Florida'daki arkadaşına üç yavru timsahın bakımını üstlenebileceğini söyledi. Timsahlardan ikisini kısa süre sonra New York ve New Jersey'deki sürüngen barınaklarına yollayan Henney, o sırada 14 aylık olan WallyGator'dan ayrılmak istemedi.

"Aramızda bir bağ kurulmuştu'' ve onu sahiplenmekte kararlı olduğunu dile getiren Henney şöyle devam etti: "Ev hayvanı olarak timsah sahiplenen birçok kişinin yaşadığı en önemli sorun, bu birlikteliğin çok uzun süreceğini bilmiyor olmak. Timsahlar bu şekilde 80 yıl hatta daha bile fazla yaşayabiliyor."

Henney, timsahların ev hayvanları olarak sahiplenilmesinin çok yaygın olmadığını, ancak düşündüğümüz kadar da nadir olmadığını belirtti ve ekledi: "Timsahları, boyları 90 santimetreyi geçtikten sonra kimse istemiyor. Çünkü ısırma ihtimalleri var ve başa çıkılmaları çok zor oluyor."

TERK EDİLMİŞ TİMSAHLARIN KAHRAMANI

ABD'de birçok eyalette yasak olsa da Henney'nin yaşadığı Pennsylvania'nın yasalarına göre evde timsah beslemek serbest. Bu nedenle birçok kişi "Nasılsa bakarım" deyip Türkiye'deki gibi evcil köpek kedi sahiplenir gibi yavru timsah sahipleniyor. Ancak yetişkinliğe erişen timsahlar büyüdüklerinde bakımları zorlaşıyor. Bu aşamada evden atılan timsahların yardımına da Henney koşuyor.

EN SEVDİĞİ YEMEĞİ DUYANLAR ŞOK OLDU

Henney timsahlarla ilgilendiği yıllar boyunca tedbiri asla elden bırakmadığını ve daha WallyGator'la tanıştığı ilk gün bu timsahın farklı olduğunu hissettiğini belitti.

O sırada yarım metre boyunda olan Wally'nin kendisini kucağına aldığında ya da beslediğine ısırmamasına şaşırdığını belirten Henney, "Canlı fare yerine peynirli patlamış mısır yemek istiyordu. Bunun çok tuhaf olduğunu düşündüm ama yine de tedbirli davranıyordum" dedi.

Henney şöyle devam etti: "Yıllardır timsahlarla ilgileniyorum ve onları okumayı öğrendim. Bir timsah durup dururken size saldırmaz". Her zaman dikkatli davranan Henney evdeyken kafese koymayı Wally'e güveninden bıraktı. Serbest kaldıktan kısa süre sonra Wally'nin meraklı bir köpek yavrusu misali evin içinde peşinde dolanmaya başladığını, sevgisini fiziksel yakınlıkla ve uysallıkla gösterdiğini vurgulayan Henney, "Kucağa alınmak çok hoşuna gidiyordu.

ZOR ZAMANLARINDA HENNEY'E YARDIMCI OLDU

Ancak Henney ve Wally arasındaki asıl bağ 2017 yılında kuruldu. Henney, ailesinden birkaç kişinin peş peşe hayatını kaybettiği bu dönemde derin bir yas sürecine girmiş olduğunu belirterek, "Depresyondaydım ve WallyGator beni neşelendirmek için saçma sapan şeyler yapmaya başlamıştı. Bana destek oluyordu" dedi.

KİMLİK KARTIDA VAR

Henney, "Birkaç yıl önce doktoruma WallyGator'ın yaptığı antikalıklarla depresyonu yenmemde çok büyük bir rol oynadığını anlatıyordum. Bunu duyunca bana inanılmaz bir şey önerdi" dedi. Doktorun önerdiği şey WallyGator'ı "duygusal destek hayvanı" olarak kaydettirmekti.

Henney, doktora, "Siz delirdiniz herhalde... Timsahlar dünyanın en korkulan hayvanlarının başında gelir" dese de o akşam eve giderken elinde WallyGator'ın duygusal destek hayvanı olabileceğini belirten bir rapor tutuyordu.

BELEDİYE BAŞKANINI BİLE ZİYARET ETTİ

York şehrinin belediye başkanı Michael Helfrich ürkenlerden değil. Tam da bu nedenle birkaç ay önce WallyGator, Başkan Helfrich'i makamında ziyaret etme şansı yakaladı.

HENNEY'den SONRA WALLY'e NE OLACAK?

WallyGator halen büyüme çağında, önümüzdeki yıllarda ağırlığı daha da artacak. Henney, Wally'nin her üç günde bir, birkaç tavuk budu, ölü fare ve peynirli patlamış mısır yediğini söyledi.

Wally'nin kendisinden fazla yaşayacağını ön görmenin çok da zor olmadığını da sözlerine ekleyen Henney, "Bir arkadaşımdan WallyGator'ın kalan yıllarını konfor içinde geçirmesini sağlamasını rica ettim. Ama umuyorum daha uzun süre birlikte oluruz. Özellikle sıcak yaz aylarında serin serin sarılıp uyumak çok güzel oluyor" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz