Google, Patent Davasında Yargılanacak!

ABD Kaliforniya Mahkemesi Google’ın Sonos tarafından açılan patent davasında yargılanması gerektiğine karar verdi.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

ABD Kaliforniya Mahkemesi Google’ın Sonos tarafından açılan patent davasında yargılanması gerektiğine karar verdi.

ABD, Kanada, Fransa, Almanya ve Hollanda’yı kapsayan dava Sonos ile Google arasında akıllı hoparlör teknolojisi konusunda uzun süredir devam eden bir anlaşmazlığın parçası. Sonos, geçen yıl ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’ndan (ITC) bazı Google cihazlarında ithalat yasağı talebinde bulunmuştu ve Google’a sınırlı bir ithalat yasağı gelmişti. Yanıt olarak Google, Sonos’a ITC’de ve Kaliforniya’da patent ihlali nedeniyle dava açtı.

Sonos, Google’ın streaming müzik hizmetlerini Sonos ekosistemine entegre etmek için Google ile birlikte çalıştıktan sonra Google’ın Chromecast Audio ve Google Home gibi ürünler için akıllı hoparlör teknolojisini çaldığını iddia ediyor. Google ise, ortak işbirliğinden sonra patentlerini ve teknolojisini kopyalayanın Sonos olduğunu savunuyor.

ABD Bölge Yargıcı, Sonos’un patentlerinden birini geçersiz kıldı, ancak kalan iki patentle ilgili Google’ın iptal etme talebini de reddetti. Aynı yargıç, Google’ın Sonos’un patentlerinden birini kasten ihlal etmediğine karar verdi.

Yargıç, Google’ın yeniden tasarlanan hoparlörlerinin Sonos’un patentlerini ihlal edip etmediğini belirlemek için jüri duruşmasından sonra ayrı bir dava açacağını söyledi.

Patentler, birden fazla hoparlörde ses oynatmayı senkronize etme ve yankı ve ekoları ortadan kaldırma özelliklerini içeriyor. Google, Home ve Chromecast sistemlerini Sonos patentlerinden kaçınmak için yeniden tasarladı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz