Google Asistan Sordu, Prof. Şirin Cevapladı!

Prof.Dr. Selçuk Şirin, Google Asistan’ın sorularını yanıtladı.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

New York Üniversitesi’nin en genç kürsü profesörü , akademisyen, yazar, araştırmacı Prof.Dr. Selçuk Şirin, Google Asistan’ın sorularını yanıtladı.

Google Asistan’ın Türkçe sesi, radyo yayıncısı, haber spikeri, seslendirme sanatçısı Öykü Gülersönmez’in çocuk gelişimi üzerine hazırladığı ‘Bunlar Hep Folik Asit’ podcast yayınında   dijital çağda çocukların sıkılma imkanı bulamadığının altını çizen Şirin, ‘Çocuğu kendi ile başbaşa bırakın, sıkılsınlar, bütün yaratıcılıkların anası sıkılmaktır.’dedi.

ÇATIŞMAYA GİRMEDEN ÇOCUKLARIN TEKNOLOJİ KULLANIMINI YÖNETMEK ZOR

Prof.Dr. Selçuk Şirin, milyarlarca doları çocukları ekrana bağlamak için kullanan şirketlerin karşısında, ebeveynlerin en büyük gücünün , evin yönetimi ve planlama imkanı olduğunun altını çiziyor. 
Şirin , aileleri ‘ Özellikle 10 yaşına kadar, ekran planlamasını oturtmak gerekiyor.Ortaokula kadar bu alt yapıyı kurarsanız, çocukla diyalogu oturtursanız, sonra biraz daha rahat ilerlersiniz. Ama bunu tartışma olmadan yapmak mümkün değil, böyle bir dünya yok.’ diyerek de uyarıyor.

İLK 4-5 YIL SESLİ KİTAP ÇOCUKLAR İÇİN FAYDALI DEĞİL

Öykü Gülersönmez’in, sesli kitaplarla ilgili sorusu üzerine, İlk 4-5 yıl sesli kitapların çocuklar için faydalı olmadığını belirten Prof.Dr. Selçuk Şirin, kitabın okunmuş olmasının değil,kitap okuma sırasında yaşanan dialogun önemli olduğunu dile getirdi.

ARAŞTIRMALARA GÖRE HER 2 EBEVEYNDEN BİRİ BOŞANIYOR

New York’ta yaşayan Selçuk Şirin, Amerika’da yapılan araştırmalara göre her 2 ebeveynden birinin boşandığını ve ilgili çalışmalarda ,boşanmış ailelerden gelen çocuklarla, ebeveynleri birarada yaşayan çocuklar arasında, hiçbir konuda ciddi bir fark gözlemlenmediğini söyledi.

1 MİLYON KİTAP PROJESİ

Türkiye’de her yıl yaklaşık 1.3 milyon çocuğun dünyaya geldiğini, araştırmalara göre bu çocukların sadece 300 bin kadarının evinde kitap bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Selçuk Şirin, 1 Milyon Kitap projesi ile doğar doğmaz tüm çocukların kitapla buluşmasını amaçladıklarını belirtti.

Sezen Aksu, Gülben Ergen, Ahmet Güneştekin, Doğa Rutkay, Zülfü Livaneli, Yankı Yazgan’ın çocuklara yönelik anlatılarının yer aldığı kitaplardan oluşan proje kapsamında, 1milyonkitap.com adresinden yapılan satışlarından elde edilen gelirle ihtiyaç sahiplerine ücretsiz kitap dağıtılıyor..

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz