Gazeteci Ahmet Korulsan Hayatını Kaybetti!

Eski Cumhuriyet Gazetesi Koordinatörü gazeteci Ahmet Korulsan, hayatını kaybetti.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Eski Cumhuriyet Gazetesi Koordinatörü gazeteci Ahmet Korulsan, hayatını kaybetti. Gazeteden 2005 yılında istifa eden Korulsan, yıllarını adadığı mesleğini, "Gazetecilik beni, ben de gazeteciliği sevdim" diye anlatmıştı.

Gazeteci Ahmet Korulsan, İzmir Saint Joseph’ten sonra 1958 yılında Galatasaray Lisesi'ne geçti, buradan mezun oldu. İstanbul İktisat Fakültesi’nde okurken üçüncü sınıfta başladığı gazeteciliği, Günaydın ve Milliyet gazetelerinde çalıştıktan sonra Cumhuriyet gazetesinde sürdürdü.

Gazeteci Hasan Cemal'in Cumhuriyet'in Genel Yayın Yönetmeni olduğu 1980'li yıllardan beri Cumhuriyet'in yazı işlerinde yer alan Korulsan, daha sonra koordinatör oldu. Çeşitli görevlerde 27 yıl çalıştığı Cumhuriyet'in koordinatörlüğünü sürdürürken 2005 yılında istifa etti.

Meşhur 'Cumhuriyet mutfağı'nda Korulsan da vardı

1983 yılında çekilen "Cumhuriyet Yazı İşleri" fotoğrafında Korulsal da yer alıyordu.

Sene 1983, Cumhuriyet Yazı İşleri: Oturanlarda ortada gözlüklü olan 31 yaşında Cumhuriyet Yazı İşleri Müdürü olan Okay Gönensin, sağında piposuyla 1. sayfa çizeri Ali Ulvi Ersoy, yanında idare bölümünden Ahmet Korulsan, yanında Nurgün Erdinç, karşılarında Işık Yurtçu, Gönensin'in solunda telefonuyla Görsel Yönetmen Ali Acar, onun yanında 'Arap Adnan' Adnan Akgünel, ayakta sol başta Umur Talu, yanında Necdet Doğan, ayaktakiler arasında soldan dördüncü Mehmet Ataberk
(Kaynak: Umur Talu'nun, Okay Gönensin'in öldüğü 13 Temmuz 2017'de "Hasan Cemal yukarıda. Yalçın Bayer, Ümit Kıvanç, Deniz Som yan bölmede" notuyla yaptığı sosyal medya paylaşımı)

Kendi kaleminden gazetecilik hikâyesi

Ahmet Korulsan, Galatasaray Lisesi 50. yıl mezuniyet albümünde, hayat hikâyesini ve meslek hayatını şöyle anlatmıştı:

"Ocak 1943’de Kütahya’da doğdum. Babam subaydı, durmadan dolaşmışız. İlkokulu dört şehirde okudum. İzmir Saint Joseph’ten sonra 1958‘de Galatasaray’a geldim. Bunu şansım olarak değerlendirdim daha sonra. Bana göre Saint Joseph‘in İstanbul’daki lise bölümünde okusam, o katı disiplinden sonra “iyi” bir bürokrat “iyi” bir meslek sahibi olabilirdim ama büyük bir olasılıkla sadece bu kadar, “iyi”. Galatasaray’ın yaratıcılık, düş gücü, mücadeleci bir kişilik için gerekli bir ortam sağladığını düşünüyorum...

...Üniversite sınavlarında, SBF, İstanbul Diş Hekimliği fakültelerini de kazanmama rağmen büyük ölçüde parasızlık, az ölçüde de vatanı kurtarmak için İstanbul İktisat Fakültesi’ne kaydoldum. Eğer iktisatçı olsaydım değil vatanı, kendimi bile kurtaramayacağımı daha sonra anladım. Üçüncü sınıfta iken Mehmet Ataberk’in önerisi ve isteğiyle gazeteciliğe başladım. Gazetecilik beni, ben de gazeteciliği sevdim. Beş yıl Günaydın, beş yıl Milliyet Gazetesi’nde çalıştıktan sonra Cumhuriyet gazetesine geçtim. Çeşitli görevlerde 27 yıl çalıştıktan sonra koordinatör olarak görev yaparken 2005’de istifa ettim. Eşimle birlikte önceden verdiğimiz kararla Bodrum’da yaşamaya başladık, biraz da İstanbul’da; keyifliyiz. Doktor bir kızım var (Ayşe Ceren). 50 yıl sonra sizlerle bir yıllıkta beraber olmak çok hoş bir duygu, nice hatıralar anımsadım..."


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz