Galatasaray Yılın Transferini Bitirdi!

“İlkay Gündoğan, Galatasaray'a hayırlı olsun… Bitti”

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Galatasaray, yılın transferini bitirdi. Cimbom uzun süredir kadrosuna katmak istediği kariyerinde 115 gol, 78 asisti olan 15 milyon euro piyasa değerindeki yıldız futbolcuyu transfer etti. Ayrıca Galatasaray’ın yıldız futbolcuyu İstanbul’a getirmek için özel uçak hazırlattığı kaydedildi.

Galatasaray yeni sezonun ilk resmi maçına Süper Kupa’da karşısında çıkacak. Sarı-kırmızılı takım, 3 Ağustos Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak maçta Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

Galatasaraylı futbolcular ve teknik direktör Okan Buruk kupayı kazanmaya odaklanırken yönetim kanadı da bir yandan kadro yapılanmasına devam ediyor.

Bu kapsamda Galatasaray’dan Tetê, Nicolò Zaniolo, Emin Bayram, Hamza Akman, Kaan Arslan, Caner Doğan, Kazımcan Karataş, Mathias Ross, Jankat Yılmaz, Baran Aksaka, Serge Aurier, Patrick van Aanholt, Tanguy Ndombélé ve Carlos Vinícius sarı-kırmızılı takımdan ayrılan isimler oldu.

Cimbom kadrosunu bunu karşın sadece 2 futbolcuyla güçlenirdi. Galatasaray, Fenerbahçe’den forvet oyuncusu Michy Batshuayi ve Kopenhag takımından Elias Jelert’i transfer etti.

GALATASARAY, İLKAY GÜNDOĞAN TRANSFERİNDE MUTLU SONA ULAŞTI

Orta saha bölgesi için çalışmalarını sürdüren Galatasaray, adeta yılın transferini gerçekleştirdi. Levent Ümit Erol’un haberine göre Galatasaray, İspanya La Liga ekibi Barcelona’da forma giyen İlkay Gündoğan’ın transferinde mutlu sona ulaştı.

"İLKAY GÜNDOĞAN, GALATASARAY'A HAYIRLI OLSUN"

Levent Ümit Erol, X hesabından transfere ilişkin yaptığı paylaşımda, “İlkay Gündoğan, Galatasaray'a hayırlı olsun… Bitti” ifadelerini kullandı. Öte yandan gazeteci Feridun Niğdelioğlu,"Galatasaray, İlkay Gündoğan'ı haftasonu İstanbul'a getirmek için özel uçak hazırladı” dedi.

İLKAY'IN FORMA GİYDİĞİ TAKIMLAR

İlkay Gündoğan kariyerinde Nürnberg, Barcelona, Borussia Dortmund ve Manchester City formaları giydi. Geçen sezon Barcelona ile 51 maça çıkan İlkay Gündoğan, 4 gol atarken 11 de asist yaptı. İlkay, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ise 5 maçta forma giyerken 1 gol atıp 2 asist yaptı.

İLKAY GÜNDOĞAN'IN İSTATİSTİKLERİ

Transfermarkt’a göre piyasa değeri 15 milyon euro olarak gösterilen 33 yaşındaki orta saha oyuncusunun kulübüyle olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek. İlkay kariyerinde çıktığı 608 maçta 115 gol atarken 78 de asist yaptı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz