Galatasaray Transferde Nasreddin Hoca Gibi!

Galatasaray transferde kepçeyle verip kaşıkla topluyor

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Galatasaray'ın bonservis ödeyerek aldığı oyuncular ya bedelsiz takımdan ayrılıyor ya maaşının bir bölümünü kulüp ödüyor ya da değerinin altında satılıyor. Sarı-kırmızılıların oyuncu alıp satma konusundaki tavrı ise "başarısızlık" olarak nitelendiriliyor

Mbaye Diagne, Mustafa Muhammed ve Marcao'nun transfer edilmesi tartışılıyor 

Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, bir döneme damga vuran transfer hamleleri ve elde ettiği paralarla adından söz ettirirken son yıllarda bu durumun oldukça uzağında.

Arda Turan, Ozan Kabak, Badou Ndiaye, Fernando gibi birçok oyuncusunu astronomik bedellerle transfer ederek gelir hanesine ciddi rakamlar yazdıran Galatasaray, son dönemde para kazandığı Marcao'da bile eleştirilerin odağında.

Geçen sezon alınan Morutan'ın bedelsiz kiralanacağı iddiaları, Kasımpaşa'dan transfer edilen Mbaye Diagne'nin bonservissiz ayrılması ve son olarak Fransız ekibi Nantes'a kiralanan Mustafa Muhammed transferleri, Galatasaray yönetimlerinin eleştiri almasına neden oluyor.

15 milyon euroya satılan Marcao, tartışma yarattı

2018-19 sezonu ara transfer döneminde Portekiz ekibi Chavez'den 4 milyon euro karşılığında transfer edilen ve o dönem ödenen ücret nedeniyle eleştirilen Marcao'nun satışı da tartışma yarattı.

Geride kalan yıllardaki performansıyla dikkat çeken, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde sık sık haftanın 11'ine seçilen Marcao, Sevilla'ya bonuslarla birlikte 15 milyon euroya satıldı. Sevilla ayrıca Marcao'nun olası satışından yüzde 10 Galatasaray'a ödeme yapmayı kabul etti.

Galatasaray yönetiminin Marcao'yu sattığı bedel ise hala tartışılıyor. 

İtirazlara gerekçe ise Fenerbahçe'nin Güney Koreli stoperi Kim Min-jae'nin 20 milyon euro + bonuslarla transfer olacağı iddiaları.

Galatasaraylı taraftarlar, Kim Min-jae'ye 20 milyon verileceği iddialarını gerekçe göstererek Marcao'nun daha yüksek bir bedelle satılmamasına tepki gösteriyor.

Sarı-kırmızılı forma ile 140 maça çıkan Marcao, başarılı performansının yanı sıra 2 gol, 1 asistlik de katkı verdi.

13 milyon euro verilen Diagne bedelsiz gönderildi

2018-19 sezonu ara transfer döneminde Kasımpaşa'dan transfer edilen Mbaye Diagne'nin Galatasaray kariyeri, oldukça ilginç anlara sahne oldu.

Sarı-kırmızılı ekip, saha içi ve saha dışındaki yaşantısıyla sık sık gündeme gelen Diagne için Kasımpaşa'ya bonuslarla birlikte 13 milyon euro ödedi.

Futbolcuya ise 2018-19 sezonundan başlamak üzere 4 buçuk yıllık kontrat verdi.

İlk 6 aylık süreç için net 1 milyon 150 bin euro maaş alacak Diagne, 2019-20 ve 2020-21'de 2.35 milyon, 2021-22 ve 2022-23 sezonlarında ise 2,40 milyon euro garanti ücret alacaktı.

Ancak Mbaye Diagne-Galatasaray birlikteliği bir türlü istenen düzeye erişemedi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz