Flaş! Putin Komutan Değiştirdi!

Ukrayna birlikleri güneydeki Herson'u Rus işgalcilerden kurtarmak için ilerliyor, Mariupol'de ise Ruslar şehrin merkezini halen ele geçirebilmiş değil.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Donbas'taki Rus askerlerinin Rubizhne, Popasna ve Marinka'yı almayı denediğini aktaran ISW'ye göre, cephe hattından dönen Rus taarruz güçleri yenide cepheye gitmeyi reddediyor.

Rusya'nın Ukrayna işgalinde bugün bir buçuk ay doluyor, Rus lider Vladimir Putin cephedeki hezimetin ardından işgal güçlerinin komutanını değiştirdi. Rus birliklerinin haftalardır yoğun bombardımana tuttuğu Azak Denizi kıyısındaki Mariupol kentinin merkezi halen Ukrayna güçlerinin elinde. Savaş Çalışmaları Enstitüsü (ISW), Rus saldırılarının Mariupol çevresinde devam ettiğini ancak liman şehrinde kontrolün Ukrayna'da olduğunu bildiriyor.

Ukrayna'nın güneyindeki bir başka şehir Herson'da ise misilleme saldırısı sonuç veriyor. Ukrayna birlikleri, savaşın başında Rusya'nın eline geçen şehri kurtarmak için saldırıyor ve Rus işgalciler tehdit altında.

Karadeniz kıyısındaki Ukrayna'nın en stratejik kenti Odesa'da Cumartesi akşamdan Pazartesi akşamına kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Odesalı yetkililer, Rusya'nın füze saldırıları düzenleyebileceğini söylüyor.

İngiltere, bu sabah yayınladığı bilgi notunda Rus ordusunun Ukrayna'nın güneyi ve doğusunda hava saldırılarını artırmasını beklediğini kaydetti. İngiltere'ye göre, Ruslar özellikle güneydeki Mariupol ve Mykolaiv'e odaklanmış durumda.

Doğudaki İzyum çevresinde Rus saldırıları sürüyor ancak Rusya bölgede henüz yeni toprak kazanabilmiş değil.

Donbas'taki Rus askerlerinin Rubizhne, Popasna ve Marinka'yı ele geçirmeye çalıştığını aktaran ISW'ye göre, cephe hattından dönen Rus taarruz güçleri yeniden savaşa katılmayı reddediyor.

Cuma günü Ukrayna'nın doğusundaki Kramatorsk şehrindeki tren istasyonunu vuran füze saldırısında can kaybı 52'ye çıktı. Savaştan kaçmak için tahliye edilmeyi bekleyen binlerce insanın bulunduğu tren istasyonu, Ruslar tarafından atılan Tochka-U füzesiyle hedef alındı.

Kramatorsk'da katliamda yaşamını yitirenlerden beşi çocuk. Rusya Savunma Bakanlığı ve Kremlin yanlısı Telegram kanalları, sivillerin öldüğü ortaya çıkmadan Donbas'taki tren istasyonlarına saldırı düzenlediklerini kabul etmişti.

Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, istasyon saldırısını 'Rusya'nın bir başka savaş suçu' ve 'sınırsız kötülük' olarak tanımladı. ABD Başkanı Joe Biden ise, 'dehşet verici bir gaddarlık' ifadesini kullandı.

Kremlin'in ilk kez hafta içinde Ukrayna'da verilen ağır kayıpları kabul ettiği Rusya'da, Vladimir Putin işgal güçlerinin komutanını değiştirdi. General seviyesinde en az yedi komutanını kaybeden ve öldürülen askerlerinin beşte birinin subay olduğu Rus ordusunu artık Ukrayna'da Alexander Dvornikov yönetecek.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz