Finlandiya Başbakanı Negatif!

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in katıldığı partinin yankıları sürüyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Katıldığı bir partide dans ederken çekilen görüntüleriyle gündem olan Finlandiya Başbakanı Sanna Marin'in uyuşturucu testinin sonucu 'negatif' çıktı.

Finlandiya Başbakanı Sanna Marin, katıldığı partide arkadaşlarıyla alkol aldığını vurgulayarak uyuşturucu kullanmadığını belirtmişti. Başbakan Sanna Marin, "Son günlerde, uyuşturucu kullanılan bir alanda bulunduğuma veya kendim uyuşturucu kullandığıma dair kamuoyunda oldukça ağır suçlamalar oldu. Bu suçlamaları çok ciddi buluyorum ve kendi yasal korumam ve şüpheleri ortadan kaldırmak için uyuşturucu testi talebini haksız bulmama rağmen, bugün bir uyuşturucu testi yaptırdım" diyerek uyuşturucu testi yaptırdığını açıklamıştı.

TEST SONUCU NEGATİF ÇIKTI

Başbakan Sanna Marin'in, şüpheleri açıklığa kavuşturmak için yaptırdığı uyuşturucu testinden negatif sonuç geldi. Başbakan Sanna Marin'in özel danışmanı, Marin'in idrar örneğinde kokain, amfetamin, esrar ve opioidler gibi çeşitli uyuşturucuların varlığının araştırıldığını belirterek, "Test kapsamlı bir uyuşturucu testiydi. Testin nasıl yapıldığını biz seçmedik" dedi.

Başbakanlık, "19 Ağustos 2022'de Başbakan Sanna Marin'e yapılan uyuşturucu testine uyuşturucu mevcudiyeti saptanmadı" açıklamasını yaparak, sonucun bir doktor tarafından imzalandığını ekledi.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz