Fatih Altaylı’dan Mehmet Şimşek’in O Sözlerine Tepki!

"Başka şeyler de sayayım mı?.."

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Fatih Altaylı’dan Mehmet Şimşek’in “kredi kartına taksit” çıkışına tepki geldi. “Ben de Batı’da yüzde 100 olan enflasyonu yüzde 70 gösteren istatistik kurumları görmedim” ifadelerini kullanan Fatih Altaylı, “Biz neler görmedik Batı’da sizin yaptığınız” diye ekledi.

Gazeteci Fatih Altaylı, "Yıllarca Batı’da yaşamış bir insanım. 10 yıl İngiltere’de yaşadım. Şu Kredi Kartına taksit meselesini bilmiyorum” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e “Doğrudur ama başka şeyler de sayayım mı? Mesela ben Batı ülkelerinde yüzde 100 olan enflasyonu yüzde 70 gösteren istatistik kurumları da görmedim!” diye çıkıştı.

Bakan Şimşek'in katıldığı programda “Yıllarca Batı’da yaşamış bir insanım. 10 yıl İngiltere’de yaşadım. Şu Kredi Kartına taksit meselesini bilmiyorum. Ailelerimizin mümkün olduğunca ayaklarını yorganına göre uzatması gerek” sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Altaylı, YouTube kanalında yayımladığı videosunda, Şimşek'in bu açıklamalarına karşılık şunları kaydetti:

“Doğrudur ama başka şeyler de sayayım mı? Mesela ben Batı ülkelerinde yüzde 100 olan enflasyonu yüzde 70 gösteren istatistik kurumları da görmedim. Mesela ben Batı’da otomobil alırken ‘bu otomobil fazla lüks’ diyerek yüzde 300-400 vergi de görmedim. Ben Batı’da müteahhitlere para verilirken işçilerin parasının kesildiğini görmedim. Ben Batı’da bu köprüleri aslında biz bedava yaptırıyoruz diyerek garanti geçiş ücreti verilen ve bu süreler ihalesiz kimseye sorulmadan uzatılan müteahhitlerle yapılmış anlaşmalar da görmedim. Yani ben Batı’da görmediklerimi saymaya başlarsam Mehmet Şimşek mağlup ayrılır sahadan. O yüzden Batı’da görmediği şeyi işine gelip işine gelmediğiniz görmemezlik etmeyecek. Kredi kartların taksit yokmuş, peki diğerleri var mı onu söylesin Mehmet Şimşek!

Biz neler görmedik Batı’da sizin yaptığınız. Mesela ben hayatımda Batı’da şey görmedim; çeşitli devlet başkanlarının çeşitli ülkelere uçtuğunu görüyoruz değil mi? Ben Batı’da bir A340, bir A330, bir A300 bilmem ne artı bir askeri uçakla NATO toplantısına giden Batı lideri de görmedim! Mehmet Şimşek bir ne söylüyorum diye bir düşünsün, sonra konuşsun. Önce 3 düşünsün sonra 1 konuşsun. Yoksa sonra biz 3 söyleriz o dinlemek zorunda kalır o üçü."


 


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz