Evinizdeki Elektriği En Çok Ne Tüketiyor?

Çoğu insanın kullandıkları cihazların uygun bir haritasına sahip olmadığı doğrudur. Ve genel olarak evlerinde en çok elektriği neyin tükettiği ve nereden tasarruf yapılabileceği hakkında çok az fikirleri var

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Çoğu insanın kullandıkları cihazların uygun bir haritasına sahip olmadığı doğrudur. Ve genel olarak evlerinde en çok elektriği neyin tükettiği ve nereden tasarruf yapılabileceği hakkında çok az fikirleri var.

Pek çok kişi, kullanılması gereken büyük cihazlar olan buzdolabının veya çamaşır makinesinin muhtemelen en çok tükettiğini, dolayısıyla orada tasarruf seçeneğinin olmadığını söyleyecektir ama sanıldığı gibi değil.

" Büyük cihazların en çok tükettiği hiç de doğru değil. Tam tersine, günümüzde bunlar nispeten ekonomik, Tam tersine, daha küçük olanlar gerçekten enerji yoğundur. "

Mesela elektrik tüketimi yüksek olan ve açıldığında çok fazla elektrik tüketen “ kettle”dır. Yani önemli olan mümkün olduğu kadar az veya gerçekten ihtiyacınız olduğu kadar suyu ısıtmaktır. " Birçok kişi daha sonra bir veya iki fincan kahve yapmak için su ısıtıcısını ağzına kadar doldurur. Pahalı olacağı için doğrudan kafeye giderseniz daha ucuza gelir " diyor uzman.

Örneğin bir indüksiyonlu ocak da çok elektrik tüketir. Avantajı yine hatırı sayılır verimliliğidir ancak bu yalnızca bilinçli olarak açarsanız ve gereksiz yere uzun süre açık bırakmazsanız uygulanabilir. Bu durumda, kelimenin tam anlamıyla canlı para yakıyorsunuz.

Genel olarak çözülmesi gereken büyük bir sorun, cihazların sözde "bekleme" modlarıdır. Kısacası günümüzde her şeyin temelde her zaman çalışır durumda olması, yani hemen kullanabilmeniz için beklemede olması bir alışkanlık haline geldi. Ama her zaman paraya mal olur.

" Sorun şu ki, televizyon gibi bazı cihazlar kapatılamıyor bile. Bu yüzden onları fişten çekmelisiniz, aksi takdirde her zaman elektriği ele geçirecekler " diyor uzman.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz