Eski HDP'li Vekil Güzel, Yakalandı!

Bakan Soylu duyurdu: Eski HDP milletvekili Semra Güzel yakalandı

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

PKK'lıyla fotoğrafları basına yansıyan ve yasama dokunulmazlığı kaldırılan eski HDP milletvekili Semra Güzel Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin operasyonu ile yakalandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dokunulmazlığı kaldırılan HDP Milletvekili Semra Güzel'in, sahte pasaport ve A.G. isimli göçmen kaçakçısıyla Edirne'ye giderken yakalandığını bildirdi.
Bakan Soylu, sosyal hesabı üzerinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da seslenerek şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Kılıçdaroğlu, Sana üzücü bir haberimiz var: HDPKK’lı Semra Güzel enselendi. Güzel, sahte pasaport ve A.G. isimli Göçmen Kaçakçısı ve örgüt propagandası yapan kişi ile Edirne’ye giderken MİT ve İstanbul Emniyeti'nin başarılı operasyonu ile yakalandı."

'Tanınmamak için kızıl peruk takmış'

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkikatı'nın ortak çalışması sonucunda HDP 27. Dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in yakalandığı belirtildi.

Ankara Sulh Ceza Hakimliği'nce "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aranma kaydı bulunan Güzel, Mehtap Şahan adına düzenlenmiş sahte nüfus cüzdanı ile Edirne'ya giderken yakalandı.
TRT Haber'in aktardığına göre, Güzel kızıl peruk ve gözlük taktı.

Güzel ile birlikte "göçmen kaçakçılığı", "resmi belgede sahtecilik", "konut dokunulmazlığı ihlali"nden suç kaydı bulunan A.G. ve "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan kaydı bulunan F.D. simli şahıslar da gözaltına alındı.
Ne olmuştu?
PKK'lıyla fotoğrafları basına yansıyan ve "silahlı terör örgütüne üye olma" iddiasıyla hakkında iki fezleke hazırlanan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in yasama dokunulmazlığı, TBMM'de yapılan oylamayla mart ayında kaldırılmıştı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz