Erdoğan: '15 Temmuz'da Ölüm Kusanlara Karşı Destan Yazdık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu. 

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'nde "15 Temmuz'da ölüm kusan silahlara göğsümüzü siper ederek destan yazdığımız o gece 250 vatan evladını şehit verdik. Sinsi ve kanlı emellerine ulaşamadılar. Her şeyi en ince detayına kadar hesaplamışlardı. 40 yıl boyunca 40 kılığa bürünerek kendilerini gizlemeyi başarmışlardı. 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal edeceklerin zannediyorlardı. 40 yıllık hazırlık ve plan sadece birkaç saat içinde boşa gitti." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda Şehit Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması Ödül Töreni'nde konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"15 TEMMUZ'DA ÖLÜM KUSANLARA KARŞI DESTAN YAZDIK"
Gönlümüzden geçtiği üzere şehit Mustafa Cambaz kendisinden sonra gelen genç yeteneklere ilham kaynağı olmaya devam ediyor. FETÖ'cü hainler tarafından şehit edilen Mustafa Cambaz kardeşimizi bir kez daha rahmet ve şükranla yâdediyorum. 2 gün sonra 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıldönümü. Ölüm kusan silahlara göğsümüzü siper ederek destan yazdığımız o gece 250 vatan evladını şehit verdik. İsimlerini tarihe ve kalbimize yazdıran şehitlerimizin yanısıra terörle mücadelede toprağa düşen kahramanlara da Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

"MARİFET İLTİFATA TABİDİR"
Bizim kültürümüzde marifet iltifata tabidir. Hangi alanda olursa olsun hüner ehline hak ettiği değerin verilmesi, taltif ve takdir edilmesi son derece mühimdir. Mustafa Cambaz Fotoğraf Yarışması'nı şehidimizin ismini yaşatma yanında yeni kabiliyetlerin keşfine imkan sağlayacağına inanıyorum. Bu yılki Mustafa Cambaz fotoğraf yarışmasına katılan ve dereceye giren tüm kardeşlerimizi yürekten tebrik ediyorum. Vizörün arkasına sadece gözünü değil gönlünü yerleştiren tüm fotoğrafçılarımıza elinize, yüreğinize, gönlünüze ve gözünüze sağlık diyorum. İnşallah daha nice yıllar, nice güzel fotoğraflar çekmeye devam edersiniz.

"BÜTÜN ZORLUKLARA RAĞMEN YAPTIĞI İŞİN HAKKINI VERMEKTEN GERİ DURMADI"
Hangi dalda olursa olsun sanat anlayışımızın temelinde güzel olanı görmek, güzellikleri göstermek düşüncesi vardır. Sabırla, gönülle, fedakarlıkla üretilen el emeği, göz nurunun nakşedildiği en güzel şey sanattır. Sanat Allah'ın bahşettiği güzellikleri aramanın yoludur. Şehit Mustafa Cambaz ömrünü inandığı değerlere ve mesleğine adamış, fotoğraf makinasını yanından ayırmayan, takdir ve hayranlık uyandıran eserleri ile temayüz etmiş başarılı bir fotomuhabiriydi. Doğruluğu, dürüstlüğü, çalışkanlığı, samimiyetiyle bilinen vatanperver gönül insanıydı. Türkiye'yi her karışısında İslam medeniyetinin izi olan aziz toprakları büyük bir tutkuyla sevdi. 10 binden fazla fotoğraf çekti. Bütün zorluklara rağmen yaptığı işin hakkını vermekten geri durmadı.

"SİNSİ VE KANLI EMELLERİNE ULAŞAMADILAR"
Zor da olsa 15 Temmuz gecesi olduğu gibi sonunda ölüm de olsan daima Hakkın, hakikatin, adaletin tarafında yer aldı. 252 kahramandan biri merhum Mustafa Cambaz'dı. FETÖ'cü hainler Mustafa Cambaz kardeşimizi göğsünden iki kurşunla vurarak şehit ettiler. Namuslarına emanet edilen silahları millete çevirecek kadar insanlarımızı korkakça, namertçe katlettiler. Milletin direnişini kırmak için her türlü alçaklığı yaptılar. Sinsi ve kanlı emellerine ulaşamadılar. Her şeyi en ince detayına kadar hesaplamışlardı. 40 yıl boyunca 40 kılığa bürünerek kendilerini gizlemeyi başarmışlardı. 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgal edeceklerini, milletin iradesine el koyacaklarını zannediyorlardı. 40 yıllık hazırlık ve plan sadece birkaç saat içinde boşa gitti.

"KAN DÖKTÜKLERİ HER YERDE RABBİMİZ HAİNLERİN HESAPLARINI BAŞLARINA GEÇİRDİ"
Yaptıkları o hesap o gece Boğaziçi köprüsünden, Yeşilköy havalimanından, Kızılay meydanından, TBMM'den, Cumhurbaşkanlığı külliyesinden döndü. Millete silah doğrulttukları, kan döktükleri her yerde Rabbimiz hainlerin hesaplarını başlarına geçirdi. 15 Temmuz'da 7 düveli arkasına alan ihanet çetesinin 40 yıllık planını bir gecede bozarak tarihimize ve bizden sonraki nesillere yeni bir zafer armağan ettik.

"TEMMUZ RUHUNA SAHİP ÇIKACAĞIZ"
Emperyalistlerin uşaklarına Türkiye'nin teslim alınmayacağına, milletin iradesine zincir vurulmayacağını yeniden gösterdik. 15 Temmuz gecesi meydanlar yerine bankamatik kuyruklarına koşanlar hala milletin destanına çamur atanlar, 15 Temmuz direnişini unutturmaya çalışanlar, o gece yaşadıkları derin hayal kırıklıklarının acısını unutamayanlar istemese de biz 15 Temmuz ruhuna sahip çıkacağız. Pazartesi günü 81 vilayetimizde çeşitli etkinliklerle 252 kahramanımızı tekrar şükranla yâdedeceğiz. Rabbim tüm yiğitlerden razı olsun. Ruhları şâd eylesin diyorum. FETÖ'cü ağababaları olan diyet borçlarını ödemek adına 15 Temmuz destanına gölge düşürmeye çalışan mankurtları milletin vicdanına havale ediyorum.


 

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz