Enflasyon Verileri Bugün Açıklanacak!

Peki, ekonomistlerin enflasyon beklentisi ne yönde, kritik veri saat kaçta açıklanacak?

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

TÜİK, eylül ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Memur, emekli ve kiracıları yakından ilgilendiren enflasyon verisine ilişkin ekonomistlerin tahminleri de merak ediliyor. Peki, ekonomistlerin enflasyon beklentisi ne yönde, kritik veri saat kaçta açıklanacak?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından eylül ayı enflasyon verileri bugün saat 10.00'da açıklanacak. SGK ve Bağ-Kur emeklisi, asgari ücretli, kiracı ve ticarethane sahibini ilgilendiren yılın geriye kalan aylarına ilişkin eylül ayı enflasyon verisi takip ediliyor.

TÜİK tarafından bugün açıklanacak eylül ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi, 12 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 5.0 artmasını bekliyor.

Ankete katılan ekonomistlerin eylül ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 4.05 ve en yüksek yüzde 9.0 aralığında yer aldı.

Yıllık enflasyon tahmini

Ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 5.00) göre bir önceki ay yüzde 56.37 olan yıllık enflasyonun yüzde 61.91'e çıkacağı hesaplanıyor.
Öte yandan, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi eylülde yüzde 65.50 oldu.

Tüketici Fiyat Endeksi, ağustos bir önceki aya göre yüzde 9.09 artış göstermişti.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz