Elon Musk'ın Beyin Çipi Onay Aldı!

Musk,deneysel cihazını test edecek felçli insanlar arıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | Yeni Günaydın

Space X şirketinin kurucusu Elon Musk'ın Neuralink şirketinin beyin implantı denemesi için insan denek kullanımı onaylandı.

Elon Musk'ın Neuralink şirketinin beyin implantı denemesi için insan alımı onaylandı. Şirket, bağımsız inceleme kurulundan yeşil ışık aldıktan sonra deneysel cihazını test edecek felçli insanlar arıyor.

Milyarder girişimci Elon Musk'ın beyin çipi girişimi Neuralink Salı günü yaptığı açıklamada, felç hastalarına yönelik beyin implantının ilk insan denemesi için işe alımlara başlamak üzere bağımsız bir inceleme kurulundan onay aldığını söyledi.

Servikal omurilik yaralanması veya amiyotrofik lateral skleroz nedeniyle felç geçirenlerin çalışmaya katılabileceği belirtildi, ancak tamamlanması yaklaşık altı yıl sürecek olan denemeye kaç katılımcının kaydedileceği açıklanmadı.

İNSANIN DÜŞÜNCELERİNİ EYLEME DÖNÜŞTÜRECEKLER

 Reuters'in aktardığı bilgilere göre, çalışmada beynin hareket etme niyetini kontrol eden bir bölgesine cerrahi olarak bir beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) implantı yerleştirmek için bir robot kullanılacağını belirten Neuralink, ilk hedeflerinin insanların yalnızca düşüncelerini kullanarak bir bilgisayar imlecini veya klavyeyi kontrol etmelerini sağlamak olduğunu söyledi. 

Mayıs ayında şirket, hayvan deneylerini ele alış biçimi nedeniyle zaten federal inceleme altındayken, ilk insan-içi klinik deneyi için FDA'dan izin aldığını açıkladı.
Uzmanlara göre, BCI cihazının insan kullanımı için güvenli olduğu kanıtlansa bile, girişimin ticari kullanım iznini alması potansiyel olarak on yıldan fazla sürecektir.

Şirketin eski çalışanları hayvanlar üzerinde yapılan deneyler hakkında, cihazın domuzlara yanlış pozisyonda yerleştirildiğini ve bunun da hayvanların ölümüne neden olduğunu söyledi.

İddialar, Tarım Bakanlığı'nın hayvan istismarı ve Ulaştırma Bakanlığı'nın biyolojik tehlikeli maddelerin eyalet sınırları ötesinde yanlış kullanımı ile ilgili soruşturmaları da dahil olmak üzere çeşitli soruşturmaları tetikledi. Şirket ise konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz